Теми статей
Обрати теми

Щодо можливості оформлення передплати на газету «Бюджетна бухгалтерія» з відстроченням оплати

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ОФОРМЛЕННЯ ПЕРЕДПЛАТИ НА ГАЗЕТУ «БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ» З ВІДСТРОЧЕННЯМ ОПЛАТИ

 

Вікторія МАТВЄЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Наприкінці кожного року наша установа стикається з питанням своєчасного оформлення передплати на газету «Бюджетна бухгалтерія».

Пов’язано це з тим, що в грудні поточного року в нас немає можливості передплатити улюблену газету наступного року (у поточному році коштів на передплату не вистачає, а на наступний бюджетний рік кошторис затверджується в лютому).

У результаті тільки в лютому-березні наступного року, коли установа отримує затверджений кошторис, у нас з’являється можливість оформити передплату на газету «Бюджетна бухгалтерія».

Скажіть, чи можна бюджетній установі оформити передплату на газету «Бюджетна бухгалтерія» у 2012 році так, щоб отримувати газету з січня 2013 року, проте оплату здійснювати в лютому-березні, тобто тоді, коли установі буде затверджено бюджетні асигнування на 2013 рік?

(м. Харків)

 

Дійсно, згідно зі ст. 48 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) розпорядники бюджетних коштів можуть брати бюджетні зобов’язання та здійснювати платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами. Відповідно розміщення замовлення, укладення договору, придбання товару, послуги чи здійснення інших аналогічних операцій протягом бюджетного періоду, за якими розпорядником бюджетних коштів узято зобов’язання без відповідних бюджетних асигнувань чи з перевищенням повноважень, установлених БКУ та законом про Державний бюджет України (рішенням про місцевий бюджет), є недійсними. За такими операціями не виникають бюджетні зобов’язання та не утворюється бюджетна заборгованість.

Слід також відзначити, що відповідно до ст. 49 БКУ розрахунки бюджетних установ з юридичними та фізичними особами за товари, роботи та послуги здійснюються тільки після їх отримання, якщо інше не передбачено бюджетним законодавством, визначеним п. 5 ч. 1 ст. 4 БКУ, зокрема, нормативно-правовими актами Кабміну.

Так, постановою КМУ «Питання попередньої оплати товарів, робіт та послуг, що придбаваються за бюджетні кошти» від 09.10.2006 р. № 1404 (далі — постанова № 1404) визначено конкретний перелік товарів, робіт та послуг, за якими може бути здійснено попередню оплату, та строки авансування.

Зокрема, цим документом дозволено здійснювати передоплату на періодичні видання на строк не більше одного року.

Проте на практиці багато бюджетних установ при оформленні передплати на періодичні видання наприкінці кожного року стикаються з ситуацією, яку описано в запитанні читача.

Шановні передплатники, розуміючи ті труднощі, що виникають в бюджетних установ при оформленні передплати на періодичні видання, редакція газети «Бюджетна бухгалтерія» вирішила Вам допомогти в цьому питанні.

УВАГА!

Починаючи з 2013 року бюджетні установи мають можливість отримувати улюблену газету «Бюджетна бухгалтерія» з січня 2013 року, а оплачувати отримані примірники газети на умовах відстрочення платежу.

Редакція газети «Бюджетна бухгалтерія» надає бюджетним установам унікальну можливість здійснювати оплату за отриману газету вже після факту її отримання за наявності затверджених бюджетних асигнувань на 2013 рік.

Що потрібно зробити?

Для цього бюджетній установі необхідно підписати з редакцією газети «Бюджетна бухгалтерія» Договір про надання бюджетним установам послуг із передплати періодичних видань (далі — Договір).

Згідно з умовами такого Договору бюджетна установа замовляє послугу з передплати на газету «Бюджетна бухгалтерія» на період передплати — I квартал 2013 року, а редакція, у свою чергу, пересилає газету такій установі поштою.

Не пізніше останнього дня періоду передплати редакція відсилає бюджетній установі акт приймання-передачі наданих послуг у двох примірниках.

Зі свого боку установа зобов’язується у встановлений у Договорі строк надіслати на адресу редакції підписаний другий примірник акта приймання-передачі отриманих послуг.

Договором передбачено, що Замовник оплачує послуги з передплати не пізніше 10 робочих днів із дня закінчення періоду передплати шляхом перерахування грошових коштів на рахунок редакції.

У результаті всі бюджетні установи, які оформлять з редакцією газети «Бюджетна бухгалтерія» такий Договір, мають унікальну можливість отримувати газету з січня 2013 року, а оплату за I квартал 2013 року здійснити не пізніше 10 квітня 2013 року.

Усі, хто зацікавився умовами редакційної передплати, можуть з 1 жовтня 2012 року звернутися до відділу передплати за тел. (057) 717-52-72. Докладну інформацію можна отримати за тел. (057) 719-95-85.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі