Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Затверджено порядки проведення медогляду та спецперевірки осіб, які претендують на зайняття посад держслужбовців

МОЗ наказом від 30.07.2012 р. № 578 затвердило:

— Порядок проведення медичного огляду особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;

— Порядок проведення спеціальної перевірки відомостей про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Цим наказом також затверджено такі форми первинної облікової документації та інструкції щодо їх заповнення:

— № 123-1/о «Картка про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування»;

— № 133/о «Медична довідка про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування»;

— № 133-1/о «Журнал реєстрації виданих медичних довідок про стан здоров’я особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування».

Наказ № 578 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

 

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ стосовно ДОВІДКИ ПРО БАНКРУТСТВО

Мінекономрозвитку в листі-роз’ясненні від 06.09.2012 р. № 3302-04/33670-06 звернуло увагу на процедуру отримання довідки про підприємства, стосовно яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Так, у листі зазначено, що п. 2 ч. 2 ст. 22 Закону України «Про здійснення державних закупівель» (далі — Закон) встановлено, що документація конкурсних торгів повинна містити, зокрема, кваліфікаційні критерії до учасників відповідно до ст. 16, вимоги, встановлені ст. 17 Закону, та інформацію про спосіб документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Разом з тим замовник приймає рішення про відмову учаснику, учаснику попередньої кваліфікації в участі у процедурі закупівлі, попередній кваліфікації учасників та зобов’язаний відхилити пропозицію конкурсних торгів (кваліфікаційну, цінову пропозицію) учасника (учасника попередньої кваліфікації), у разі наявності підстав, установлених ч. 1 ст. 17 Закону, зокрема, у разі якщо учасник або учасник попередньої кваліфікації визнаний у встановленому законом порядку банкрутом та відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру.

Головним органом з питань банкрутства, який веде Єдину базу даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, встановлює та затверджує форму подання арбітражним керуючим інформації, необхідної для ведення зазначеної бази даних, є Мін’юст.

Також у листі звертається увага на те, що держатель Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство — Мін’юст, а Адміністратор Єдиної бази даних — державне підприємство «Інформаційний центр» Мін’юсту. Безпосередньо витяг з Єдиної бази даних надає Адміністратор.

Типовим стандартом надання адміністративної послуги з видачі довідок з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, затвердженим наказом Мін’юсту від 11.11.2011 р. № 3305/5, визначено, що інформаційна довідка з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, надається за письмовим запитом юридичної особи або фізичної особи — підприємця стосовно порушення щодо нього (заявника) провадження у справі про банкрутство, визнання банкрутом, перебування у процедурі банкрутства, відповідним структурним підрозділом Головного управління юстиції Мін’юсту в АР Крим, головними управліннями юстиції в областях, містах Києві та Севастополі, що забезпечують реалізацію повноважень у сфері банкрутства, за місцезнаходженням боржника.

 

АКРЕДИТАЦІЯ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

КМУ постановою від 15.08.2012 р. № 801 вніс зміни до Положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах, затвердженого постановою КМУ від 09.08.2001 р. № 978.

Зокрема, п. 20 Положення № 978 викладено в новій редакції, якою передбачено, що за рахунок навчального закладу, який заявив про свою акредитацію, здійснюється:

1) оплата праці експертів — з розрахунку 6 годин на день, але не більш як 18 годин (голови експертної комісії — 8 годин на день, але не більш як 24 години), за період проведення акредитаційної експертизи з розрахунку ставки погодинної оплати праці професорів, які проводять заняття зі студентами вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації;

2) оплата витрат, пов’язаних з перебуванням у навчальному закладі для проведення акредитаційної експертизи іногородніх експертів, — у розмірах, визначених додатком 1 до постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 р. № 98, а також витрат на проїзд таких експертів до навчального закладу та у зворотному напрямку — у розмірі, що підтверджується відповідними платіжними документами;

3) оплата послуг організаційного характеру, пов’язаних з проведенням акредитації, — у розмірі 24 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Кошти, зазначені в пп. 1 і 2, перераховуються навчальним закладом безпосередньо експертові, залученому до проведення експертизи, відповідно до фактичної кількості відпрацьованих годин та фактичного строку перебування у навчальному закладі.

Кошти, зазначені в п. 3, зараховуються до спеціального фонду як власні надходження на рахунок Державної освітньої установи «Навчально-методичний центр з питань якості освіти» і спрямовуються на оплату нею витрат, необхідних для забезпечення проведення акредитації, зокрема оплату праці її працівників, роботи експертів експертних рад при Акредитаційній комісії, нарахування на заробітну плату, оплату комунальних послуг, енергоносіїв, витратних матеріалів, оргтехніки, канцелярських витрат, банківських послуг, послуг зв’язку, здійснення поточного та капітального ремонту, придбання обладнання.

Постанова № 801 набрала чинності 31.08.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі