Теми статей
Обрати теми

Уключення до стажу для виплати надбавки за вислугу років періоду роботи у приватному наркологічному пункті

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УКЛЮЧЕННЯ ДО СТАЖУ ДЛЯ ВИПЛАТИ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ПЕРІОДУ РОБОТИ У ПРИВАТНОМУ НАРКОЛОГІЧНОМУ ПУНКТІ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, заступник директора Департаменту — начальник відділу нормування і оплати праці та роботи з місцевими бюджетами Департаменту економіки та ресурсного забезпечення

 

У 1999 році на території відкритого акціонерного товариства (ВАТ) було організовано наркологічний пункт. Зарплату лікарям та фельдшерам-лаборантам встановлено згідно з окладами медичних працівників комунальних та державних закладів. Медичні працівники отримували надбавку за вислугу років залежно від стажу роботи.

З 01.02.2013 р. наркологічний пункт було виведено зі складу ВАТ та переведено до складу комунального закладу (медсанчастини) зі збереженням місця розташування, штатного розпису.

Чи включається період роботи лікарів та фельдшерів-лаборантів у ВАТ (з 1999 року по 01.02.2013 р.) до стажу для виплати надбавки за вислугу років згідно з постановою КМУ № 1418?

(Луганська обл.)

 

Згідно з Порядком виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженим постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418), медичним працівникам, які обіймають посади, указані в п. 3 цього Порядку, у державних та комунальних закладах охорони здоров’я, установлюється надбавка за вислугу років у розмірі від 10 до 30 % посадового окладу залежно від стажу роботи (понад 3 роки — 10 %, понад 10 років — 20 %, понад 20 років — 30 %).

До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, уключається, зокрема, час роботи в будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у п. 3 Порядку № 1418, за умови, що оплата праці таких працівників здійснювалася відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Таким чином, для зарахування періоду роботи до стажу одночасно повинні виконуватися дві умови:

— робота має провадитися в державному або комунальному закладі;

— оплата праці повинна відповідати умовам оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Уключення до стажу для встановлення надбавки за вислугу років періоду роботи у приватних та інших лікувальних закладах, що не належать до державних та комунальних закладів охорони здоров’я України, Порядком № 1418 не передбачено.

Отже, підстав для включення до стажу для виплати надбавки за вислугу років періоду роботи в наркологічному пункті ВАТ немає.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі