Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років службовцям органу місцевого самоврядування

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ СЛУЖБОВЦЯМ ОРГАНУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

До сільської ради на посаду касира (0,5 ставки) прийнято зовнішнього сумісника. Він працював раніше у сільській раді та отримував надбавку за вислугу років як посадова особа органу місцевого самоврядування.

Чи має право на виплату надбавки за вислугу років такий працівник?

(Київська обл.)

 

Згідно з Класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженим наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, а також додатком 55 до постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 посада касира належить до посад службовців.

Службовцям органів місцевого самоврядування встановлюється надбавка за вислугу років відповідно до Положення про порядок та умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, затвердженого постановою КМУ від 20.12.93 р. № 1049.

Пунктом 6 цього Положення визначено: особам, які працюють за сумісництвом, надбавка за вислугу років не виплачується.

У цьому випадку касир працює в сільраді за сумісництвом, тому підстав для виплати надбавки за вислугу років у нього немає.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі