Теми статей
Обрати теми

Психолог терцентру: нюанси оплати праці

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПСИХОЛОГ ТЕРЦЕНТРУ: НЮАНСИ ОПЛАТИ ПРАЦІ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

На посаду психолога відділення соціально-побутової адаптації терцентру прийнято працівника, який має стаж роботи:

— 7 років 6 місяців — практичним психологом загальноосвітньої школи;

— 5 років 8 місяців — учителем та вихователем загальноосвітньої школи.

Чи зараховуються ці періоди до стажу для виплати надбавки за вислугу років? Чи має право такий працівник на надбавку за престижність праці?

(Волинська обл.)

 

Ураховуючи, що у відділенні соціально-побутової адаптації терцентру обслуговуються тільки дорослі громадяни, до штатного розпису цього відділення вводять посаду «психолог» (див. також консультацію фахівця Мінсоцполітики на с. 6).

Підкреслимо: він не є педагогічним працівником, оскільки посада психолога не передбачена Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Що з цього випливає? А те, що при оплаті праці такого працівника керуються Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Отже, доплати та надбавки, передбачені для педагогічних працівників, зокрема надбавки за вислугу років та за престижність праці, йому не встановлюють.

Класифікатором професій ДК 003:2010, затвердженим наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, професійну назву посади «психолог» за кодом 2445.2 віднесено до категорії «професіонали».

Отже, тарифний розряд такому працівнику встановлюють згідно з п. 4 п.п. 2.2.21 Умов № 308/519 залежно від кваліфікаційної категорії.

Права на підвищення посадового окладу на 15 % у зв’язку із шкідливими і важкими умовами праці за п. 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 такий працівник не має. Річ у тім, що посада психолога відсутня в п.п. 2.6 додатка 3 до цих Умов.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі