Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗАТВЕРджЕНО НОВІ ФОРМИ ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ В ПРОЦЕСІ ВИКОНАННЯ БЮДЖЕТУ

Мінфін наказом від 26.11.2012 р. № 1220 уніс зміни до свого наказу «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» від 28.01.2002 р. № 57.

Так, цим наказом унесено зміни до форм таких документів:

— кошторису та зведеного кошторису;

— штатного розпису та типового штатного розпису;

— плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету та зведеного плану асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету;

— плану використання бюджетних коштів та зведеного плану використання бюджетних коштів;

— зведення показників спеціального фонду
кошторису;

— лімітної довідки про бюджетні асигнування
та кредитування;

— плану надання кредитів із загального фонду бюджету та зведеного плану надання кредитів
із загального фонду бюджету;

— плану спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків) та зведеного плану спеціального фонду державного бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків);

— помісячного плану використання бюджетних коштів та зведеного помісячного плану використання бюджетних коштів.

Зазначені документи викладено у новій редакції.

Крім того, цим наказом унесено зміни до Інструкції про складання і виконання розпису Державного бюджету України, затвердженої наказом Мінфіну від 28.01.2002 р. № 57.

Наказ № 1220 набрав чинності 01.01.2013 р.

 

перенесення робочих днів у 2013 році

З метою створення сприятливих умов для святкування 1 і 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих та 9 травня — Дня Перемоги, а також раціонального використання робочого часу Кабмін у розпорядженні від 19.12.2012 р. № 1043-р рекомендував керівникам підприємств, установ і організацій (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державної казначейської служби та банківських установ) перенести у порядку і на умовах, установлених законодавством, у 2013 році для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з:

п’ятниці 3 травня — на суботу 18 травня;

п’ятниці 10 травня — на суботу 1 червня.

Спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні повинен визначити Нацбанк.

Згідно з абз. 5 ст. 67 КЗпП у разі застосування цих рекомендацій роботодавець повинен не пізніше ніж за два місяці видати наказ (розпорядження) про перенесення вихідних та робочих днів в установі, погоджений з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником).

 

ДПСУ та Держмитслужбу реорганізують у Міністерство доходів і зборів

Президент України Указом «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади» від 24.12.2012 р. № 726/2012 постановив утворити Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України. На Міністерство, що утворюється, покладено також функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, згідно з цим Указом повинні бути створені:

Міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном;

— Державну службу України з надзвичайних ситуацій, реорганізувавши Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державну інспекцію техногенної безпеки України.

Крім цього, деяких змін зазнала Схема організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затверджена Указом Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 09.12.2010 р. № 1085/2010.

Указ № 726/2012 набрав чинності 25.12.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі