Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ГРУДЕНЬ 2012 РОКУ — 100,2 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за грудень 2012 року склав 100,2 %.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ СПИСАННЯ ОБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАСНОСТІ

Кабмін постановою від 26.12.2012 р. № 1199 вніс зміни до Порядку списання об’єктів державної власності, затвердженого постановою КМУ від 08.11.2007 р. № 1314, поширивши механізм списання об’єктів державної власності, визначений цим Порядком, на інші необоротні матеріальні активи.

Відповідно до внесених змін списання повністю амортизованих основних фондів (засобів), інших необоротних матеріальних активів суб’єкта господарювання, первісна (переоцінена) вартість яких становить менш як 10 тис. грн., здійснюється за рішенням керівника такого суб’єкта відповідно до зазначеного Порядку (за винятком підприємств, щодо яких прийнято рішення про приватизацію).

Постанова № 1199 набула чинності 03.01.2013 р.

 

КАБМІН СКАСУВАВ ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ АУДИТ ОКРЕМИХ ГОСПОДАРСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ

За поданням Держфінінспекції Кабмін скасував таку форму фінансового контролю, як державний фінансовий аудит окремих господарських операцій.

Згідно з постановою КМУ «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань проведення державного фінансового аудиту окремих господарських операцій» від 19.12.2012 р. № 1182 втратила чинність постанова КМУ «Про затвердження Порядку проведення Державною фінансовою інспекцією, її територіальними органами державного фінансового аудиту окремих господарських операцій» від 20.05.2009 р. № 506.

Таким чином, скасовано постійну присутність державних аудиторів на тих державних підприємствах, які є об’єктами контролю, та необхідність погодження з ними платіжних доручень до їх підписання керівником суб’єкта господарювання.

Крім того, зазначене урядове рішення скероване на уникнення дублювання контролюючих функцій. Так, від початку 2012 року в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади функціонують підрозділи внутрішнього аудиту, які забезпечують поточний контроль, спрямований на попередження фінансових порушень. Тому одночасне функціонування операційного аудиту та підрозділів внутрішнього аудиту призводило до дублювання контролюючих функцій.

Постанова № 1182 набула чинності 26.12.2012 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ОРГАНІВ ДКСУ У ПРОЦЕСІ КАЗНАЧЕЙСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Держказначейська служба наказом від 06.12.2012 р. № 367 затвердила Порядок організації роботи органів Державної казначейської служби України у процесі казначейського обслуговування місцевих бюджетів.

Цим Порядком регламентовано організацію роботи органів Казначейства:

— з формування бази даних мережі розпорядників та одержувачів коштів місцевих бюджетів та обліку документів, що застосовуються у процесі виконання місцевих бюджетів;

— щодо обліку бюджетних зобов’язань;

— з перерахування коштів на здійснення видатків, передбачених у загальному фонді місцевих бюджетів;

— з перерахування бюджетних коштів на здійснення видатків, передбачених у спеціальному фонді місцевих бюджетів (крім власних надходжень бюджетних установ);

— із зарахування бюджетних коштів на реєстраційні та спеціальні реєстраційні рахунки розпорядників бюджетних коштів та рахунки одержувачів бюджетних коштів;

— щодо здійснення видатків розпорядниками бюджетних коштів та одержувачами бюджетних коштів та порядок виплати готівки.

Крім цього, Порядком регулюються питання перерахування міжбюджетних трансфертів; здійснення операцій за взаємними розрахунками; фінансування; надання та повернення кредитів, наданих за рахунок коштів місцевих бюджетів; розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках.

 

ПІДВИЩЕННЯ ЗАРПЛАТИ ПРАЦІВНИКАМ ФТИЗІАТРИЧНИХ (ФТИЗІОПУЛЬМОНОЛОГІЧНИХ) МСЕК

МОЗ наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 16 липня 2009 року № 514» від 17.10.2012 р. № 814 внесло зміни до Переліку спеціалізованих закладів охорони здоров’я, які здійснюють діагностику туберкульозу та надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на туберкульоз, затвердженого наказом МОЗ від 16.07.2009 р. № 514, згідно з якими вказаний Перелік доповнено фтизіатричними (фтизіопульмонологічними) медико-соціальними експертними комісіями обласних центрів (бюро) медико-соціальної експертизи.

Таким чином, медичні працівники зазначених закладів отримали право на підвищення посадових окладів на 60 % та надбавку за тривалість безперервної роботи у розмірах до 60 % посадового окладу залежно від стажу роботи в цих закладах відповідно до постанови КМУ «Про деякі заходи щодо підвищення престижності праці медичних працівників, які надають медичну допомогу хворим на туберкульоз» від 16.02.2011 р. № 123.

Наказ № 814 набув чинності 28.12.2012 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі