Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Затверджено нове положення про медичний огляд водіїв транспортних засобів

З метою удосконалення медичного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху МОЗ та МВС спільним наказом від 31.01.2013 р. № 65/80 затвердили Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів.

Відповідно до цього Положення медичні огляди кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів (далі — ТЗ) поділяються на:

1) попередні — їм підлягають кандидати у водії для отримання права на керування ТЗ;

2) періодичні — їм підлягають водії ТЗ для підтвердження права на керування ТЗ:

віком до 55 років (включно) — 1 раз на 10 років;

віком від 56 до 75 років (включно) — 1 раз на 3 роки;

віком від 76 років і більше — 1 раз на рік;

водії, які виконують роботи з перевезення пасажирів та вантажів, — 1 раз на рік;

3) щозмінні передрейсові та післярейсові — їм підлягають водії ТЗ підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів;

4) позачергові — їм підлягають водії ТЗ перевізника за направленням власника або посадової особи, яка відповідає за експлуатацію ТЗ перевізника, за інформацією медичного працівника про стале погіршення стану здоров’я водія, що перешкоджає безпечному керуванню ТЗ, а також на вимогу та/або за рішенням уповноваженої посадової особи Державтоінспекції за наявності підстав.

При проведенні щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду підставами для визнання водія непридатним до безпечного керування транспортним засобом є такі відхилення у стані здоров’я:

— підвищення або зниження артеріального тиску, частоти скорочень серця або значні відхилення від індивідуальної норми кожного водія;

— перебування водія у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Результати проведеного передрейсового та післярейсового медичного огляду заносяться до Журналу щозмінного передрейсового та післярейсового медичних оглядів водіїв (додаток 3 до Положення).

За наявності дорожнього листа медичним працівником робиться запис у ньому про результат конт­ролю стану здоров’я водія ТЗ.

Наказ № 65/80 набрав чинності 12.03.2013 р.

Крім цього, нагадаємо, що Мін’юст скасував державну реєстрацію спільного наказу МОЗ та МВД «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів» від 05.06.2000 р. № 124/345.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ використання коштів держбюджету на здійснення концертно-мистецьких та культурологічних загальнодержавних заходів

Мінкультури наказом від 22.02.2013 р. № 95 уніс зміни до Порядку використання коштів державного бюджету на здійснення концертно-мистецьких та культурологічних загальнодержавних заходів, заходів із вшанування пам’яті, заходів з виявлення та підтримки творчо обдарованих дітей та молоді, заходів, пов’язаних із забезпеченням свободи совісті та релігії, державну підтримку регіональних культурних ініціатив та аматорського мистецтва, поповнення експозицій музеїв та репертуарів театрів, концертних та циркових організацій, забезпечення розвитку та застосування української мови, затвердженого наказом Мінкультури від 12.02.2007 р. № 4.

Відтепер цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених Мінкультури у Державному бюджеті України, як за загальним фондом, так і за спеціальним фондом за бюджетною програмою 1801170. При цьому згідно з внесеними змінами джерелом формування спеціального фонду за цією бюджетною програмою у частині доходів є відрахування коштів, отриманих від проведення державних лотерей в Україні відповідно до Закону України «Про державні лотереї в Україні» від 06.09.2012 р. № 5204-VI.

Зазначеним Порядком (з урахуванням останніх змін) чітко розмежовано напрямки використання бюджетних коштів за загальним та спеціальним фондами. Зокрема, п. 2.1 Порядку визначено, що бюджетні кошти за спеціальним фондом спрямовуються на забезпечення розвитку та застосування української мови.

Наказ № 95 набрав чинності з 12.03.2013 р.

 

ОНОВЛЕНО ПЕРЕЛІК лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я

З метою впорядкування Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, затвердженого постановою КМУ від 05.09.96 р. № 1071, МОЗ наказом від 11.02.2013 р. № 105 затвердив зміни до зазначеного Переліку та доповнив його двадцятьма новими міжнародними непатентованими або загальноприйнятими назвами діючої речовини (речовин) лікарського засобу з відповідними фармакотерапевтичними групами, до яких входить діюча речовина (речовини) лікарського засобу (код АТХ).

Унесені наказом № 105 зміни набрали чинності 07.03.2013 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі