Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПИТАННЯ ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖСАНЕПІДСЛУЖБИ

28.12.2012 р. набрала чинності постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 17.12.2012 р. № 1181, якою врегульовано окремі питання оплати праці працівників держсанепідслужби, які не є держслужбовцями, зокрема:

— у розд. XVII додатка 2 до постанови КМУ «Про затвердження Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці» від 17.11.97 р. № 1290 назву підрозділу «Санітарно-профілактичні установи» викладено в такій редакції: «Установи з проведення лабораторних та інструментальних досліджень і випробувань держсанепідслужби та територіальні органи держсанепідслужби (щодо працівників, які не є державними службовцями)».

Аналогічні зміни внесено до розд. 32 Переліку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижня, затвердженого постановою КМУ від 21.02.2001 р. № 163;

— розд. III додатка 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 доповнено новим підрозділом, яким визначено тарифні розряди працівників територіальних органів Держсанепідслужби, які не є держслужбовцями;

п. 2 Порядку виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженого постановою КМУ від 26.08.2009 р. № 910, викладено в такій редакції: «2. Надбавка за вислугу років виплачується посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, до яких належать лікарі та інші професіонали з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності, а також фахівці з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою, зайняті на посадах недержавних службовців у територіальних органах Держсанепідслужби, крім тих, що мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи».

 

СПИСАННЯ МАЙНА УСТАНОВАМИ, ЩО НАЛЕЖАТЬ ДО СФЕРИ УПРАВЛІННЯ МОЗ

МОЗ наказом від 05.02.2013 р. № 92 унесло зміни до свого наказу «Про надання керівникам закладів, установ та організацій, що належать до сфери управління МОЗ України, повноважень на списання державного майна» від 05.08.2011 р. № 483.

Так, відповідно до змін головні державні санітарні лікарі АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя, ректори вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, директори науково-дослідних інститутів МОЗ України, головні лікарі санаторіїв МОЗ України, керівники установ, закладів та організацій, підпорядкованих МОЗ України, керівники установ, яким підпорядковані установи нижчого рівня, мають право на прийняття рішення про списання повністю амортизованих основних фондів (засобів), інших необоротних матеріальних активів (крім нерухомого майна та автотранспорту) суб’єкта господарювання, первісна (переоцінена) вартість яких становить менш як 10 тис. грн. (до змін — до 5,0 тис. грн. (включно) за одиницю (комплект)).

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПРИМІРНЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Кабмін постановою від 20.02.2013 р. № 118 затвердив Примірне положення про центр надання адміністративних послуг.

Центр надання адміністративних послуг утворюється з метою забезпечення надання адміністративних послуг при Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі держ­адміністрації, міській раді (її виконавчому органі) міста обласного та/або республіканського (АР Крим) значення, а також міській та селищній раді (їх виконавчих органах) населених пунктів, які є адміністративними центрами областей, районів і АР Крим.

Основними завданнями центру є:

1) організація надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень;

2) спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання;

3) забезпечення інформування суб’єктів звернень про вимоги та порядок надання адміністративних послуг, що надаються через адміністратора.

Перелік адміністративних послуг, які надаються через центр, суб’єктами надання яких є органи виконавчої влади, визначається органом (посадовою особою), що прийняв рішення про його утворення, та включає адміністративні послуги органів виконавчої влади, перелік яких затверджується Кабміном.

У зв’язку з прийняттям цієї постанови органам місцевого самоврядування рекомендовано керуватися у своїй діяльності із забезпечення функціонування центрів надання адміністративних послуг затвердженим Примірним положенням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі