Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ КОМП'ЮТЕРНИХ ПРОГРАМ В ОРГАНАХ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Кабмін постановою від 08.04.2013 р. № 257 затвердив Порядок використання у 2013 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з легалізації комп’ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади.

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті у 2013 році за програмою «Заходи з легалізації комп’ютерних програм, що використовуються в органах виконавчої влади».

Так, бюджетні кошти спрямовуються на закупівлю ліцензійних примірників комп’ютерних програм для подальшої заміни неліцензійних примірників таких програм, що використовуються в органах виконавчої влади, на ліцензійні з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства, у разі їх відповідності паспорту бюджетної програми.

Не допускається спрямування бюджетних коштів на :

— придбання товарів, робіт і послуг, що безпосередньо не пов’язані із здійсненням заходів з легалізації комп’ютерних програм, які використовуються в органах виконавчої влади;

— оплату посередницьких послуг;

— фінансування заходів, для проведення яких передбачено видатки за іншими бюджетними програмами;

— здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку.

Заміна неліцензійних примірників комп’ютерних програм на ліцензійні здійснюється органами виконавчої влади пропорційно поданим ними заявкам.

Перелік ліцензійних примірників комп’ютерних програм та органів виконавчої влади, для яких будуть придбані такі примірники, затверджується Міністерством освіти і науки та розміщується на його офіційному веб-сайті.

Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку, причому попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться в розмірі 10 % їх вартості.

Постанова № 257 набула чинності 23.04.2013 р.

 

ВНЕСЕНО ЗМІНИ У ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ, ЩО ДОДАЮТЬСЯ ДО ПОДАННЯ ЩОДО ПОГОДЖЕННЯ ПРИЗНАЧЕННЯ НА ПОСАДУ КЕРІВНИКА КАДРОВОЇ СЛУЖБИ

Нацагентство з питань держслужби наказом від 15.03.2013 р. № 43 внесло зміни до Порядку розгляду питань щодо погодження призначення на посади та звільнення з посад керівників кадрових служб центральних та місцевих органів виконавчої влади, затвердженого наказом Головдержслужби від 18.07.2007 р. № 197.

Зміни стосуються деяких документів, які мають додаватися до подання щодо погодження призначення на посаду керівника кадрової служби.

Так, окрім заяви претендента щодо призначення на відповідну посаду; особової картки (форма № П-2ДС) з відповідними додатками та фотокарткою розміром 4 х 6 см; біографічної довідки, засвідченої кадровою службою, довідки про результати спеціальної перевірки, додаються копії:

— документів про науковий ступінь, підвищення кваліфікації, освіту, у тому числі про повну вищу освіту та вчене звання;

засвідчених кадровою службою, підписаних претендентом попереджень про встановлені законодавством України обмеження, пов’язані з прийняттям на державну службу та її проходженням, а також документа про ознайомлення із Загальними правилами поведінки державного службовця, затвердженими наказом Головного управління держслужби від 04.08.2010 р. № 214 (замість довідки про попередження стосовно встановлених законодавством обмежень для державних службовців, підписаної претендентом на посаду).

Наказ № 43 набув чинності 19.04.2013 р.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО КІЛЬКІСТЬ ПОСАД ЗАСТУПНИКІВ ГОЛІВ МІСЦЕВИХ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ

Кабмін постановою від 17.04.2013 р. № 286 упорядкував питання щодо кількості посад заступників голів місцевих держадміністрацій.

Так, згідно з цією постановою кількість посад заступників голів держадміністрацій не може перевищувати:

— 6 одиниць — у Дніпропетровській, Донецькій обласних та Київській міській держадміністраціях з урахуванням посад першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

— 5 одиниць — у Київській, Луганській, Львівській, Одеській та Харківській обласних, Севастопольській міській держадміністраціях з урахуванням посад першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

— 4 одиниць — у Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській обласних держадміністраціях з урахуванням посад першого заступника та заступника голови — керівника апарату;

— 3 одиниць — у районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністраціях з урахуванням посади першого заступника голови.

Кількість посад заступників голів місцевих держадміністрацій визначається в межах установленої граничної чисельності, фонду оплати праці та видатків на утримання відповідної місцевої держадміністрації.

Головам місцевих держадміністрацій надано доручення привести у місячний строк власні рішення щодо кількості їх заступників у відповідність до цієї постанови.

Постанова № 286 набула чинності 23.04.2013 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі