Теми статей
Обрати теми

Період роботи в централізованій бухгалтерії не зараховується до стажу для виплати надбавки за вислугу років

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПЕРІОД РОБОТИ В ЦЕНТРАЛІЗОВАНІЙ БУХГАЛТЕРІЇ НЕ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТАЖУ ДЛЯ ВИПЛАТИ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Чи є підстави для включення до стажу служби в органах місцевого самоврядування для виплати надбавки за вислугу років періоду роботи головним бухгалтером централізованої бухгалтерії сільської ради (з березня 1984 року по квітень 2001 року), якщо на таку централізовану бухгалтерію складалися окремий кошторис видатків та штатний розпис, які затверджувалися та підписувалися головою сільської ради, завірялися печаткою сільської ради? При цьому у трудовій книжці працівника зроблено запис: «Прийнята на посаду головного бухгалтера сільської ради».

(Луганська обл.)

 

Згідно зі ст. 22 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III (далі — Закон № 2493) до стажу служби в органах місцевого самоврядування зараховуються періоди роботи на посадах, на які поширюється дія цього Закону, а також на посадах та в органах, час роботи в яких зараховується до стажу державної служби.

Загальний стаж державної служби обчислюється відповідно до Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283 (далі — Порядок № 283), що застосовується для встановлення держслужбовцям надбавки за вислугу років, надання додаткових оплачуваних відпусток та призначення пенсії.

Згідно з п. 2 цього Порядку до стажу державної служби зараховується робота (служба) на посадах керівних працівників та фахівців державних органів колишньої УРСР та інших республік колишнього СРСР згідно з додатком, зокрема, у виконавчих комітетах місцевих Рад депутатів трудящих, Рад народних депутатів, їх управліннях, самостійних відділах, інших структурних підрозділах, а також на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених ст. 14 Закону № 2493, та на інших посадах, не вказаних у цій статті, віднесених КМУ до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Зарахування (включення) до стажу державної служби (служби в органах місцевого самоврядування), у тому числі необхідного для встановлення надбавки за вислугу років, окремих періодів роботи осіб у централізованих бухгалтеріях сільських, селищних та міських рад за часів СРСР та незалежності України Порядком № 283 та відповідними законами не передбачено (див. також лист Головдержслужби України від 17.09.2010 р. № 7611/12-10).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі