Теми статей
Обрати теми

Грошова винагорода за безперервну працю секретарю сільради

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ГРОШОВА ВИНАГОРОДА ЗА БЕЗПЕРЕРВНУ ПРАЦЮ СЕКРЕТАРЮ СІЛЬРАДИ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері

 

Секретар сільради (виборна посада) працював у період з травня 1996 року по квітень 2006 року. Після припинення повноважень став на облік до центру зайнятості з виплатою середньомісячного заробітку, а після цього його було працевлаштовано на іншу роботу (що не є держслужбою та службою в органах місцевого самоврядування).

З листопада 2010 року і дотепер він знову працює на посаді секретаря органу місцевого самоврядування. Чи має він право на виплату грошової винагороди за сумлінну безперервну працю?

(Житомирська обл.)

 

Згідно з п. 1 Порядку видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — Порядок № 212), грошова винагорода видається особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному чи декількох органах державної влади не менше 10 років.

Пунктом 6 цього Порядку рекомендовано органам місцевого самоврядування видавати грошову винагороду посадовим особам за сумлінну безперервну працю у зазначених органах, зразкове виконання трудових обов’язків згідно з Порядком № 212.

При обчисленні безперервного стажу для виплати грошової винагороди посадовим особам місцевого самоврядування за добросовісну безперервну працю Порядок обчислення стажу державної служби, затверджений постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283, не застосовується.

Для виплати грошової винагороди цим посадовим особам до стажу, що дає право на отримання грошової винагороди, мають зараховуватися всі періоди роботи в органах місцевого самоврядування на посадах, передбачених ст. 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III, а також на посадах, що належать у встановленому законодавством порядку до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування.

Згідно з абз. 3 п. 1 Порядку № 212 до стажу, що дає право на отримання грошової винагороди, не зараховуються, але й не переривають його:

— період працевлаштування, протягом якого держслужбовцю виплачується середньомісячна зарплата на період працевлаштування, якщо його звільнено з держслужби на підставі п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпП;

— період перебування на обліку в службі зайнятості як такого, що шукає роботу;

— строкова військова служба в разі, коли держслужбовець після цього повернувся на державну службу.

З урахуванням наведеного, стаж, що дає право на отримання грошової винагороди, уривається в разі, якщо особа переходить на іншу роботу (не на службу в органах місцевого самоврядування), про що є запис у трудовій книжці.

У вашому випадку секретар сільської ради права на виплату грошової винагороди не має. Розрахунок стажу для виплати грошової винагороди починається з листопада 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі