Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Міндоходів рекомендує: не поспішайте подавати податкову звітність за рік!

Міндоходів у листі від 18.01.2014 р. № 1097/7/99-99-19-03-01-16 повідомило, що на сьогодні для держреєстрації до Мін’юсту направлено форми податкових декларацій. Також Міністерство зазначило, що найближчим часом будуть подані до Мін’юсту для держреєстрації проекти форм, зокрема Податкового звіту про використання коштів неприбутковими установами та організаціями.

Зверніть увагу: податківці переконливо рекомендують платникам податку на прибуток подавати податкову звітність за 2013 рік за новими формами. Таким чином, бюджетним установам потрібно подавати Податковий звіт про використання коштів неприбутковими установами та організаціями за податковий (звітний) 2013 рік за новою формою.

Сподіваємось, що нова форма звітності з’явиться найближчим часом і ви матимете можливість своєчасно подати Податковий звіт про використання коштів неприбутковими установами та організаціями за податковий (звітний) 2013 рік.

Нагадаємо, що платники податку на прибуток подають податкові декларації, базовим звітним (податковим) періодом для яких є календарний рік, протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року (тобто не пізніше 3 березня 2014 року).

 

Визначено процедуру складання Держфінінспекцією протоколів про адмінправопорушення

Мінфін наказом від 09.12.2013 р. № 1045 затвердив «Порядок оформлення Державною фінансовою інспекцією України та її територіальними органами матеріалів про адміністративні правопорушення» (далі — Порядок).

Вимоги цього Порядку поширюються на протоколи про адміністративні правопорушення, які Держфінінспекція складає за ст. 16312, 1642, 16412, 16414та ч. 3 — 7 ст. 1666 КУпАП, а саме за порушення:

— умов видачі векселів;

— законодавства з фінансових питань;

— бюджетного законодавства;

— законодавства про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти;

— порядку припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця.

Порядком визначено такі питання:

— оформлення протоколів про адміністративні правопорушення;

— розгляд посадовими особами органів державного фінансового контролю справ про адміністративні правопорушення;

— оскарження постанов по справах про адміністративні правопорушення, винесених органами (уповноваженими посадовими особами) державного фінансового контролю;

— виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення, винесених органами (уповноваженими посадовими особами) державного фінансового контролю;

— реалізація матеріалів по справах про адміністративні правопорушення;

— ведення діловодства у справах про адміністративні правопорушення.

У додатках до Порядку наведено форми, які складають працівники Держфінінспекції при оформленні матеріалів про адмінправопорушення.

 

З 1 січня 2014 року номер Свідоцтва про реєстрацію ПДВ не вказується в ПН та ПДВ-звітності

Міндоходів у листі від 17.01.2014 р. № 1094/7/99-99-19-04-02-17 нагадало, що Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» від 24.10.2013 р. № 657-VII, зокрема, скасовано Свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ (далі — Свідоцтво) та надано право платникам ПДВ за їх запитом отримувати витяги з реєстру платників ПДВ в органах Міндоходів.

Оскільки отримання витягів із реєстру не є обов’язковим для платників, органи Міндоходів не мають підстав вимагати їх у платника. Підтвердженням факту реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності платником ПДВ є наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному веб-сайті Міндоходів, яка оновлюється щоденно.

У зв’язку з цим податківці пояснюють, що з 1 січня 2014 року платники ПДВ до внесення змін до відповідних форм документів не зазначають номер Свідоцтва у:

— декларації з ПДВ та додатках до неї;

— уточнюючому розрахунку податкових зобов’язань із ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

— реєстрі виданих та отриманих податкових накладних;

— податковій накладній, яка складається при здійсненні операцій із постачання товарів/послуг;

— інших документах, форми яких передбачали зазначення цього реквізиту.

При цьому податківці запевняють, що відсутність номера Свідоцтва у податковій звітності з ПДВ, яка подається до органів Міндоходів після 1 січня 2014 року (незалежно від податкового періоду, за який така звітність складена), не є порушенням порядку її заповнення та не є підставою для відмови в її прийнятті.

Крім цього, відсутність у податкових накладних, складених після 1 січня 2014 року у паперовому чи електронному вигляді, номера Свідоцтва продавця або покупця не є порушенням порядку їх заповнення та не є підставою для відмови в їх реєстрації в ЄРПН. Також такі накладні не можуть бути виключені зі складу податкового кредиту з ПДВ платника податку — покупця. Це стосується й інших документів, складених після 1 січня 2014 року, форми яких передбачали зазначення номера Свідоцтва. Якщо ж ви все-таки вказали номер Свідоцтва в декларації, податковій накладній чи інших документах, складених після 1 січня 2014 року, то це не буде порушенням порядку їх заповнення.

Також податківці пояснили: якщо чинними нормативно-правовими актами передбачено пред’явлення чи надання Свідоцтва або його завірених копій, до внесення відповідних змін до таких нормативно-правових актів платником пред’являється витяг з реєстру платників ПДВ або Свідоцтво.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі