Теми статей
Обрати теми

За яким КЕКВ придбавати продукти харчування для учбових цілей

Редакція ББ
Відповідь на запитання

За яким КЕКВ придбати продукти харчування для учбових цілей

 

Тетяна ІВАНОВА, заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Харківській області

У навчальному закладі проводиться навчання за фахом «повар-кондитер». Для практичних занять заклад має закуповувати продукти харчування, з яких потім вихованці навчаються готувати.

За яким КЕКВ слід провести видатки на придбання таких продуктів харчування?

(Київська обл.)

 

Для відповіді на це запитання слід звернутись до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333 (далі — Інструкція № 333).

Відповідно до цієї Інструкції придбання продуктів харчування та/або оплата послуг з харчування для лікувально-профілактичних закладів, будинків-інтернатів, загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих будинків, дитячих дошкільних установ, профтехучилищ, вищих закладів освіти та інших установ (організацій) згідно із законодавством проводиться за КЕКВ 2230 «Продукти харчування».

Але у цьому випадку в Інструкції № 333 ідеться про витрати на харчування контингенту чи працівників або ж про закупівлю продуктів для такого харчування.

У вашому випадку за економічною сутністю платіж не підпадає під КЕКВ 2230 «Продукти харчування».

Тож вважаємо, що такі видатки буде правильно проводити за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» як закупівля матеріалів для практичного навчання.

Тут можна провести паралель і з медикаментами.

Так, в Інструкції № 333 чітко визначено, що медикаменти, які використовуються лікувально-профілактичними закладами для лікування, закуповуються за КЕКВ 2220 «Медикаменти та перев’язувальні матеріали», а лікарські засоби, вироби медичного призначення, які використовуються медичними навчальними закладами у навчальному процесі, закуповуються за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі