Теми статей
Обрати теми

Порядок подання розрахунку з плати за користування надрами

Державна фіскальна служба України
У які терміни та до якого контролюючого органу подаються розрахунки з плати за користування надрами для видобування корисних копалин?

Згідно з п.п. 263.11.1 п. 263.11 ст. 263 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі — ПКУ) платник плати за користування надрами для видобування корисних копалин та уповноважена особа, визначена відповідно до п.п. 263.1.4 п. 263.1 ст. 263 ПКУ, до закінчення граничного строку подання податкових розрахунків, визначеного розд. II ПКУ, та за формою, встановленою відповідно до ст. 46 ПКУ, подають за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, а при видобуванні вуглеводневої сировини, що дорівнює календарному місяцю, податкові розрахунки з плати за користування надрами для видобування корисних копалин до контролюючого органу:

за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України;

за місцем обліку платника у разі розміщення ділянки надр, з якої видобуто корисні копалини, в межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України (п.п. 263.11.1 п. 263.11 ст. 263 ПКУ).

У разі якщо місце обліку платника плати за користування надрами для видобування корисних копалин та уповноваженої особи, визначеної відповідно до п.п. 263.1.4 п. 263.1 ст. 263 ПКУ, не збігається з місцезнаходженням у межах території України ділянки надр, з якої видобуто корисні копалини, таким платником та уповноваженою особою подається копія податкового розрахунку до контролюючого органу за місцем обліку такого платника та уповноваженої особи (п.п. 263.11.2 п. 263.11 ст. 263 ПКУ).

Податкові розрахунки з плати за користування надрами для видобування корисних копалин подаються платником починаючи з календарного кварталу, а при видобуванні вуглеводневої сировини — з календарного місяця, що настає за кварталом/місяцем, у якому такий платник отримав спеціальний дозвіл (п.п. 263.11.3 п. 263.11 ст. 263 ПКУ).

<…>

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі