Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

У 2015 році з бюджету відшкодовуватимуть 360 грн. замість вартості санаторно-курортної путівки

 

Мінсоцполітики визначилося з розміром середньої вартості санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів у сумі 360 грн.

Нагадаємо, що і в минулому році з бюджету відшкодовувалась саме така сума.

Наказ Мінсоцполітики від 13.03.2015 р. № 279 набуде чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 01.01.2015 р.

 

З 1 квітня знижено ціну на природний газ для бюджетних установ

 

НКРЕКП постановою від 31.03.2015 р. № 965 встановила з 1 квітня 2015 року граничні (максимальні) рівні цін на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, у розмірі 7200 грн. за 1000 куб. м.

Нагадаємо: в березні ціна на газ для бюджетних організацій складала 8900 грн. за 1000 куб. м.

 

Для передачі в архів тепер потрібно буде зберігати цивільно-правові договори та колдоговори

 

Відтепер, при ліквідації підприємств та установ, до архівів необхідно буде також подавати договори цивільно-правового характеру з фізособами, а також колдоговори. Відповідні зміни Мін’юст вніс до Переліку видів документів, пов’язаних із забезпеченням соціального захисту громадян, що мають надходити до архівних установ у разі ліквідації підприємств, установ, організацій, які не належать до джерел формування Національного архівного фонду. Так, зазначений Перелік доповнено такими документами:

— договори цивільно-правового характеру з фізичними особами (стосовно виконання робіт, надання послуг тощо) (зберігаються 75 років);

— колективні договори, угоди, зміни та доповнення до них (зберігаються 75 років).

Указані зміни затверджені наказом Мін’юсту від 16.03.2015 р. № 366/5, який набрав чинності 31.03.2015 р.

 

Зазнав змін Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів

 

З метою приведення власних нормативно-правових актів у відповідність із вимогами законодавства Мінфін наказом від 23.02.2015 р. № 202 затвердив зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Мінфіну від 03.09.2013 р. № 787. Змінами, зокрема, уточнено, що повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, платежів та інших доходів бюджетів здійснюється за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, а при поверненні судового збору (крім помилково зарахованого) — за ухвалою суду, яка набрала законної сили.

У разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого) до органу Казначейства подається оригінал або належним чином засвідчена копія ухвали суду.

Ухвала суду подається платником до органу Казначейства разом з його заявою про повернення коштів з бюджету та оригіналом або копією документа на переказ або паперовою копією електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету (у разі наявності оригіналу документа на переказ, який підтверджує зарахування судового збору до бюджету, в матеріалах судової справи та зазначення про це в ухвалі суду).

Наказ № 202 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Змінено норму зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

 

Кабмін постановою від 18.03.2015 р. № 113 вніс зміну до п. 17 Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 13.05.2013 р. № 333, замінивши в абз. 1 слово «місячної» словом «тримісячної».

Таким чином, з дати набуття чинності постановою № 113 зберігати препарати наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у фармацевтичних (аптечних) закладах необхідно буде в обсягах, що не перевищують тримісячної потреби закладу в них.

 

Кабмін розширив перелік товарів, за які можна здійснювати передоплату при закупівлях за бюджетні кошти

 

Кабмін постановою від 04.03.2015 р. № 102 вніс зміни до своєї постанови «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 23.04.2014 р. № 117.

Змінами доповнено перелік товарів, за якими у 2015 році можна проводити попередню оплату на строк не більше трьох місяців при закупівлях за бюджетні кошти. До таких товарів тепер належать бронежилети (панцирний жилет), шоломи кулезахисні, інше речове майно, продукти харчування, посуд та технологічне обладнання, що використовується для забезпечення харчування військовослужбовців, пально-мастильні матеріали для потреб Збройних Сил, інших військових формувань, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, Державної служби зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, якщо розмір такої передоплати не перевищує 50 % їх вартості.

Постанова № 102 набрала чинності 17.03.2015 р.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі