Теми статей
Обрати теми

Директор терцентру: які періоди роботи можна зарахувати до стажу для надбавки за вислугу років

Литвин Алла, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці
Чи можна зарахувати до стажу для встановлення надбавки за вислугу років директору терцентру періоди роботи на таких посадах: соціальний інспектор, державний соціальний інспектор, головний державний соціальний інспектор управління праці та соціального захисту населення?

З 01.09.2011 р. наказом Мінсоцполітики від 15.06.2011 р. № 239 окремим працівникам державних і комунальних установ соціального захисту населення встановлена надбавка за вислугу років і затверджений Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам державних і комунальних установ соціального захисту населення (далі — Порядок № 239).

До таких категорій працівників належать, зокрема, керівники установ соціального захисту населення (п. 3 Порядку № 239).

Надбавку встановлюють за наявності стажу, обчисленого відповідно до п. 4 Порядку № 239. Так, до стажу роботи включають час роботи в державних і комунальних установах незалежно від підпорядкування, на посадах, зазначених в п. 3 Порядку № 239, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється згідно з Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення», затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Посади соціального інспектора, державного соціального інспектора, головного державного соціального інспектора управління праці та соціального захисту населення в п. 3 Порядку № 239 не зазначені. Управління праці та соціального захисту населення є місцевим органом державного управління. Отже, оплата праці його керівників і фахівців здійснюється за умовами, передбаченими для відповідних категорій державних службовців.

Таким чином, зарахувати періоди роботи на таких посадах до стажу для встановлення надбавки за вислугу років директорові терцентру не можна.

Директор терцентру обіймає цю посаду з вересня 2013 року. До прийняття на роботу вона працювала директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді з 2008 року по вересень 2013 року. Чи зараховується період роботи в такому центрі для виплати надбавки за вислугу років на посаді директора терцентру?

(Львівська обл.)

Вище ми зазначали: директору терцентру надбавку за вислугу років установлюють згідно з Порядком № 239.

До стажу роботи включають час роботи в державних і комунальних установах незалежно від підпорядкування, на посадах, зазначених у п. 3 Порядку № 239, за умови, що оплата праці здійснювалася згідно з Умовами № 308/519.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді — спеціальна установа, яка проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги (п. 1 Загального положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, затвердженого постановою КМУ від 01.08.2013 р. № 573).

Пунктом 2 розпорядження КМУ «Про віднесення посад працівників системи центрів соціальних служб для сімей, дітей і молоді до відповідних категорій посад державних службовців та органів місцевого самоврядування» від 18.01.2003 р. № 9-р посади директорів міських (міст районного значення), районних у містах, селищних (сільських) центрів соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді віднесені до шостої категорії посад в органах місцевого самоврядування. Отже, оплата праці таких керівників центрів здійснюється за умовами, передбаченими для відповідних категорій посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Таким чином, підстав для включення періоду роботи на посаді директора центру до стажу, який надає право на встановлення надбавки відповідно до Порядку № 239, немає.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі