Теми статей
Обрати теми

Завідувач і бухгалтер центру соцреабілітації дітей-інвалідів: чи мають право на підвищення посадових окладів

Литвин Алла, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці
Чи мають право завідувач і бухгалтер центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на підвищення посадового окладу згідно з п. 1.13 додатка 3 до Умов № 308/519?

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів — реабілітаційна установа для дітей-інвалідів управління Мінсоцполітики та органів соціального захисту населення (п.п. 1.1 Типового положення про центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, затвердженого наказом Мінсоцполітики від 15.08.2013 р. № 505).

Питання оплати праці працівників центру визначені Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Згідно з п. 1.4 цих Умов оплата праці працівників здійснюється за фактично відпрацьований час виходячи з посадового окладу (тарифної ставки) з урахуванням підвищень, доплат і надбавок, передбачених чинним законодавством.

Підстави для підвищення посадових окладів у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці наведені у п.п. 2.4.5 Умов № 308/519. Зокрема, передбачено підвищення окладів працівників закладів і структурних підрозділів, перелік яких наведений у додатку 3 до цих Умов.

Так, працівники реабілітаційних установ для інвалідів і дітей-інвалідів, які обіймають посади, визначені п. 1.13 додатка 3 до Умов № 308/519, мають право на підвищення посадових окладів на 25 % у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці. У таблиці покажемо, про які саме посади йдеться.

Перелік посад реабілітаційних установ для інвалідів і дітей-інвалідів, робота в (на) яких дає право на підвищення посадових окладів (ставок) у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці (п. 1.13 додатка 3 до Умов № 308/51)

— керівники;

— посади лікарів незалежно від їх найменування, у тому числі заступники директора;

— професіонали;

— фахівці та технічні службовці, у тому числі бібліотечні працівники та працівники клубу

— посади фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою незалежно від їх найменування

— посади медичних сестер усіх найменувань;

— сестри-господарки;

— реєстратори медичні;

— робітники всіх професій, які працюють у відділеннях та обслуговують хворих

Як бачимо, цей перелік містить як конкретні назви посад (наприклад, сестра-господарка), так і професійні групи (без зазначення посад). Наприклад, професійна група «керівники» включає керівника центру, а група «фахівці» — економіста, бухгалтера тощо.

Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади підвищують у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці, затверджує керівник закладу за погодженням з профспілковим комітетом залежно від функціональних обов’язків і обсягу роботи у шкідливих і важких умовах праці (п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519).

Важливо! Законодавчо обсяг роботи у шкідливих і важких умовах праці, що дає право на підвищення посадового окладу, не встановлений.

При цьому Умови № 308/519 не вимагають проведення атестації робочих місць для встановлення підвищення посадового окладу, тому вона не проводиться.

Таким чином, за рішенням керівника центру, погодженим з профспілкою, посади завідувача та бухгалтера центру можуть бути включені до переліку посад працівників, яким посадові оклади підвищуються у зв’язку із шкідливими та важкими умовами праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі