Теми статей
Обрати теми

Працівник працює неповний робочий день: чи є особливості заповнення звіту з ЄСВ

Державна фіскальна служба України
Яким чином заповнюється графа 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивіль-но-правових відносинах протягом звітного місяця» таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, якщо найманий працівник працює неповний робочий день?

Відповідно до п. 9 розд. IV Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р. № 435 (далі — Порядок № 435), таблиця 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — ЄСВ) до цього Порядку призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці.

Графа 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» у таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ відповідає кількості календарних днів з 1-го по 31 (28, 29, 30) залежно від кількості календарних днів у місяці. Якщо початок трудових відносин збігається з першим числом місяця та відсутній факт звільнення застрахованої особи у звітному періоді (закінчення цивільно-правових відносин), значення графи 15 завжди дорівнює кількості календарних днів у місяці. У разі наявності факту звільнення показник відповідає кількості календарних днів тривалості трудових відносин у звітному місяці з урахуванням дня звільнення.

Тобто незалежно від того, що найманий працівник (застрахована особа) працює неповний робочий день, при заповненні таблиці 6 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ у графі 15 «Кількість календарних днів перебування у трудових/цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця» зазначається кількість календарних днів з 1-го по 31 (28, 29, 30) залежно від кількості календарних днів у місяці або включаючи дату закінчення трудових відносин.

За матеріалами, розміщеними на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі
Державної фіскальної служби України (zir.minrd.gov.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі