Теми статей
Обрати теми

Як виправити арифметичну помилку у звіті з ЄСВ

Державна фіскальна служба України
Яким чином у додатку до таблиці 1 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого ЄСВ виправити арифметичну помилку?

Відповідно до п. 1 розд. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р. № 435, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 23.04.2015 р. за № 460/26905 (далі — Порядок № 435), звітним періодом є календарний місяць.

Звіт з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі — єдиний внесок) подається за формою згідно з додатком 4 до Порядку № 435.

Виправлення страхувальником помилок у звіті передбачено розд. V цього Порядку.

Відповідно до п. 1 розд. V Порядку № 435 у разі виявлення помилки у звіті до закінчення терміну його подання страхувальник повторно формує та подає звіт у повному обсязі до фіскального органу за місцем обліку.

Чинним вважається останній електронний або паперовий звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності, визначених Порядком № 435.

Якщо страхувальником до закінчення терміну подання звіту подаються лише окремі таблиці за поточний звітний період звіту зі статусом «скасовуюча», «додаткова», цей звіт не вважається звітом і вважається таким, що не подавався.

Згідно з п. 2 розд. V Порядку № 435 у разі виявлення страхувальником у звіті після закінчення звітного періоду помилки в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подаються скасовуючі документи, тобто страхувальник повинен сформувати та подати звіт за попередній період, який містить: перелік таблиць звіту, відповідну таблицю зі статусом «скасовуюча» з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб та відповідну таблицю зі статусом «початкова» із зазначеними правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб, при цьому таблиця 6 додатка 4 до Порядку № 435 повинна містити дані по кожній застрахованій особі окремо.

Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 — 4 додатка 4 до цього Порядку. При цьому внесення змін до сум нарахованої заробітної плати або доходу та у зв’язку з цим до нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається.

Якщо потрібно повністю скасувати відомості, зазначені в таблицях 5 та 7 додатка 4 до Порядку № 435, подаються тільки скасовуючі документи щодо виявлених недостовірних відомостей про застраховану особу.

Таким чином, виправлення помилок у додатку до таблиці 1 додатка 4 до звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску можливе лише у разі їх виявлення до закінчення терміну подання звіту.

За матеріалами, розміщеними на Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі
Державної фіскальної служби України (zir.minrd.gov.ua)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі