Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Посилено відповідальність за порушення гарантій працівникам, призваним на військову службу

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу» від 03.11.2015 р. № 734-VIII доповнено деякі законодавчі акти, що регулюють питання відповідальності у цій сфері.

Зокрема, доповнено ст. 265 КЗпП нормою, згідно з якою юридичні та фізичні особи — підприємці за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», несуть відповідальність у вигляді штрафу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Внесено доповнення і до ст. 41 КУпАП, згідно з якою порушення вищезазначених пільг та гарантій тягне за собою накладення на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та фізичних осіб — підприємців штрафу у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Але це не єдина новина у цьому Кодексі.

Закон № 734-VIII набрав чинності 26.11.2015 р.

Затверджено Типові штати шкіл вищої спортивної майстерності

Мінмолодьспорту наказом від 22.10.2015 р. № 3878 затвердило Типові штатні нормативи шкіл вищої спортивної майстерності.

Наказ набирає чинності 01.01.2016 р. Саме на цю дату керівники шкіл вищої спортивної майстерності повинні привести штатні розписи закладів у відповідність до цього наказу в межах затвердженого на поточний рік фонду оплати праці. При цьому з метою економного і раціонального використання державних коштів та на виконання постанови КМУ «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65 не допускати збільшення чисельності працівників у закладах, що склалась станом на 01.01.2016 р.

Затверджено норми оплати праці експертів

Мінсоцполітики наказом від 02.11.2015 р. № 1069 затвердило Норми оплати праці експертів, які залучаються для проведення державної наукової та науково-технічної експертиз, що проводяться за рахунок коштів державного бюджету.

Ці Норми застосовують з 01.09.2015 р. З цієї ж дати не застосовують попередні Норми, затверджені наказом Мінсоцполітики від 08.05.2013 р. № 262.

Затверджено Типове положення про пункти прокату технічних та інших засобів реабілітації

Мінсоцполітики наказом від 28.09.2015 р. № 964 затвердило Типове положення про пункти прокату технічних та інших засобів реабілітації.

Такий пункт прокату створюється, ліквідовується та реорганізовується за погодженням із Мінсоцполітики АР Крим, структурними підрозділами з питань соцзахисту населення обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій. При погодженні створення пункту прокату враховується чисельність осіб, адміністративно-територіальної одиниці, які потребують засобів реабілітації, та визначається територія обслуговування цього пункту прокату.

Пункт прокату може бути як юридичною особою, так і структурним підрозділом юридичної особи.

Послуги з прокату надаються особам, які звернулися до пункту прокату й уклали з ним відповідний договір.

Оплата за користування засобом реабілітації здійснюється наймачем відповідно до вимог законодавства України та умов договору.

З’явився Порядок переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за рахунок коштів держбюджету, до інших ВНЗ для завершення навчання

Кабмін постановою від 11.11.2015 р. № 927 затвердив Порядок переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету, до інших вищих навчальних закладів для завершення навчання за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету.

Цей Порядок визначає механізм переведення здобувачів вищої освіти, які навчаються за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету у ВНЗ, в якого закінчився строк дії сертифіката про акредитацію певної освітньої програми і який не отримав нового сертифіката про акредитацію такої програми, до іншого ВНЗ, в якому відповідна освітня програма акредитована, для завершення навчання за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету.

Переведення здобувачів до вищого навчального закладу, в якому відповідна освітня програма акредитована, для завершення навчання за рахунок коштів державного (місцевого) бюджету здійснюється в межах ліцензованого обсягу.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі