Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у вересні — 102,3 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у вересні 2015 року, порівняно з серпнем, становив 102,3 %.

ДКСУ про своєчасне виконання бюджетних зобов’язань

Казначейство на своєму сайті (http://www.treasury.gov.ua) звернулося до розпорядників, одержувачів бюджетних коштів та інших клієнтів, нагадавши про наближення закінчення бюджетного року.

Так, наприкінці бюджетного періоду запланований найбільший обсяг бюджетних асигнувань, у тому числі на капітальні видатки. Розпорядниками бюджетних коштів проводяться та завершуються найбільш суттєві та значні за обсягом закупівлі товарів, робіт та послуг. У цей період найбільшу питому вагу серед документів, які надаються розпорядниками бюджетних коштів до органів Казначейства, мають договори, укладені за результатами проведення процедур закупівлі за державні кошти.

У зв’язку з зазначеним та з метою рівномірного навантаження на бюджет Казначейство просить розпорядників та одержувачів бюджетних коштів не зволікати з укладанням договорів на придбання товарів, робіт і послуг та забезпечити у цей період рівномірне та своєчасне подання до органів Казначейства документів на їх оплату, не залишаючи значний обсяг неоплачених документів на останні дні року. Такі заходи дозволять уникнути наприкінці бюджетного року великого робочого навантаження на працівників Казначейства та створять умови для ефективної взаємодії між клієнтами та Казначейством.

Також Казначейство звернуло увагу на те, що відповідно до ст. 23 БКУ усі бюджетні призначення втрачають чинність після закінчення бюджетного періоду.

Окреме індивідуально визначене держмайно можна безоплатно передавати у комунальну власність

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» від 03.09.2015 р. № 665-VІІІ окреме індивідуально визначене майно державних підприємств, установ, організацій (крім нерухомого майна) може безоплатно передаватися з державної у комунальну власність.

Передача можлива за умови його використання:

— органами місцевого самоврядування;

— навчальними закладами;

— закладами культури (крім кінотеатрів);

— закладами фізичної культури та спорту;

— закладами охорони здоров’я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек);

— закладами соціального забезпечення;

— дитячими оздоровчими таборами, у тому числі тими, будівництво яких не завершено.

До пропозицій щодо передачі окремого індивідуально визначеного майна державних підприємств, установ, організацій додаються:

— характеристика майна;

— виписка про його вартість за даними бухгалтерського обліку;

— техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання такого майна за цільовим призначенням з визначенням обсягів та джерел фінансування видатків на його утримання.

Закон № 665-VІІІ набрав чинності 30.09.2015 р.

Податкова декларація екоподатку за ІІІ квартал — за старою формою

ДФСУ у листі від 01.10.2015 р. № 36262/7/99-99-15-04-01-17 нагадала: податкові декларації екоподатку подаються його платниками до контролюючих органів протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

Наказом Мінфіну «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку» від 17.08.2015 р. № 715 (далі — наказ № 715), який набрав чинності 25.09.2015 р., затверджено нову форму Податкової декларації екоподатку.

Згідно з п. 46.6 ст. 46 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Виходячи з цього, ДФСУ зробила висновок: Податкова декларація екоподатку за ІІІ квартал цього року подається за формою, затвердженою наказом ДПАУ «Про затвердження форми Податкової декларації екологічного податку» від 24.12.2010 р. № 1010, а за ІV квартал цього року та наступні податкові періоди — за новою формою, затвердженою наказом № 715.

Недовчився у ВНЗ — поверни кошти

Кабмін постановою від 26.08.2015 р. № 658 затвердив Порядок відшкодування коштів державного або місцевого бюджету, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців.

Цей Порядок визначає процедуру відшкодування до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців з числа громадян України, які навчалися за держзамовленням у вищих навчальних закладах, не завершили навчання за певним ступенем освіти і бажають з 01.09.2015 р. повторно здобувати вищу освіту в державних або комунальних вищих навчальних закладах за тим самим ступенем освіти за держзамовленням.

Особа відшкодовує кошти через ВНЗ, до якого зарахована для повторного навчання за держзамовленням, на окремо визначений спеціальний реєстраційний рахунок головного розпорядника коштів, до сфери управління якого належить ВНЗ, для подальшого зарахування коштів до державного або відповідного місцевого бюджету.

Постанова № 658 набрала чинності 16.09.2015 р.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі