Теми статей
Обрати теми

За яким КЕКВ придбати контейнери для сміття

Станкус Тетяна, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
За яким КЕКВ слід провести видатки на придбання контейнерів для сміття вартістю 4555 грн.?

Давайте спочатку розберемося, до якої категорії матеріальних активів віднести ці контейнери.

Вважаємо, що контейнери для сміття підпадають під визначення основних засобів, наведене у Національному положенні (стандарті) бухгалтерського обліку в державному секторі 121 «Основні засоби», затвердженому наказом Мінфіну від 12.10.2010 р. № 1202 (далі — НП(С)БО «Основні засоби»).

Так, основні засоби — це матеріальні активи, які утримуються для використання їх у виробництві/діяльності або при постачанні товарів, виконанні робіт і наданні послуг для досягнення поставленої мети та/або задоволення потреб суб’єкта державного сектору або здавання в оренду іншим особам і використовуються, за очікуванням, більше одного року.

Відповідно до п.п. 3.2.3 НП(С)БО «Основні засоби» суб’єкти державного сектору зараховують до малоцінних необоротних матеріальних активів предмети вартістю (без податку на додану вартість), що не перевищує 2500 грн. Тобто до основних засобів зараховуються матеріальні активи вартістю більш ніж 2500 грн.

У вашому випадку контейнери для сміття коштують більш ніж 2500 грн., тому їх слід зарахувати у склад основних засобів.

Під час застосування кодів економічної класифікації видатків слід керуватись Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333.

Відповідно до цієї Інструкції та виходячи з економічної сутності платежу видатки на придбання основних засобів слід проводити за КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування».

Після вводу контейнерів в експлуатацію їх слід обліковувати на субрахунку 106 «Інструменти, прилади та інвентар» (група 3 — господарський інвентар).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі