Теми статей
Обрати теми

Матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу

Ушакова Лілія, експерт з питань оплати праці
Медпрацівник пішов у щорічну відпустку з 20 серпня 2015 року на 24 календарні дні. До виходу у відпустку (тобто в серпні) йому виплачено відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення при виході в щорічну відпустку в розмірі окладу (1263 грн.) Чи потрібно цьому працівнику доплатити матеріальну допомогу? Адже відпустка переходить на вересень, а з 1 вересня 2015 року його оклад підвищився та становить 1467 грн.?

Абзацом 3 п. 2 постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524 (далі — постанова № 524) передбачена виплата медичним і фармацевтичним працівникам державних і комунальних закладів (установ) допомоги на оздоровлення під час надання основної щорічної відпустки.

Матеріальна допомога на оздоровлення, передбачена постановою № 524, є обов’язковою виплатою. Виплачують її тільки за основним місцем роботи.

Медичним працівникам, які працюють за сумісництвом, допомогу на оздоровлення виплачують у межах затвердженого для закладу фонду заробітної плати відповідно до п. 5.11 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Аналогічні роз’яснення були надані у спільному листі МОЗ і Профспілки працівників охорони здоров’я від 23.03.2012 р. № 10.01.67/773, 03-93.

Кошти на виплату матеріальної допомоги на оздоровлення слід передбачити в кошторисі закладу охорони здоров’я.

Матеріальну допомогу на оздоровлення виплачують у розмірі посадового окладу, встановленого під час тарифікації (гр. 12 тарифікаційного списку).

Підставою для нарахування працівникам матеріальної допомоги на оздоровлення є наказ керівника установи.

При наданні матеріальної допомоги важливо врахувати два чинники.

Перший — подією, з якою пов’язано надання (нарахування) матеріальної допомоги на оздоровлення, є вихід працівника у щорічну основну відпустку.

Другий — допомога на оздоровлення виплачується в розмірі посадового окладу, що діє на момент виходу у відпустку.

У вашому випадку при виході працівника в щорічну відпустку йому була виплачена матеріальна допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу, що діяв на момент виходу у відпустку.

Підстав для донарахування працівнику матеріальної допомоги на оздоровлення при підвищенні посадових окладів немає.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі