Теми статей
Обрати теми

Про визначення вартості стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 03.11.2004 р. № 10.03.67/1543 (витяг)

На <…> запит <…> щодо надання роз’яснень з питань стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я на умовах контракту Департамент економіки і фінансів повідомляє таке.

Відповідно до пункту 30 Переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.96 р. № 1138 (зі змінами та доповненнями), стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я на умовах контракту проводиться за умови, якщо ці лікарі (провізори)-інтерни:

— закінчили недержавні вищі медичні (фармацевтичні) навчальні заклади;

— закінчили державні вищі медичні (фармацевтичні) навчальні заклади на умовах контракту;

— прийняті на роботу до недержавних закладів охорони здоров’я (недержавних фармацевтичних закладів, підприємств);

— повторно проходять інтернатуру;

— бажають отримати другу спеціальність в інтернатурі.

Кошти, отримані бюджетними закладами охорони здоров’я як плата за послугу зі стажування лікарів (провізорів)-інтернів, є власними надходженнями бюджетних закладів <…>.

Зазначені кошти зараховуються на спеціальні реєстраційні рахунки органів Державного казначейства України та використовуються на покриття витрат, пов’язаних з організацією і наданням зазначених послуг <…>.

Розмір плати за послугу зі стажування лікарів (провізорів)-інтернів у базових закладах охорони здоров’я встановлюється на підставі її ціни, базою для визначення якої є розрахунок валових витрат, пов’язаних з наданням послуг.

<…>

При визначенні вартості стажування лікарів (провізорів)- інтернів у базових закладах охорони здоров’я Міністерство охорони здоров’я рекомендує враховувати матеріальні й інші витрати в розмірі 10 % суми, що припадає на одну штатну посаду працівника закладу охорони здоров’я.

Заступник Міністра В. Загородній

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі