Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Наказ від 18.03.2016 р. № 477

Відповідно до пункту 6 і пункту 11 частини першої статті 8 та статті 14 Закону України «Про публічні закупівлі»

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок розміщення інформації про публічні закупівлі, що додається.

2. Департаменту регулювання державних закупівель забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Визнати такими, що втратили чинність, з 01 серпня 2016 року:

наказ Міністерства економіки України від 26 липня 2010 року № 916 «Про затвердження Типового положення про комітет з конкурсних торгів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06 серпня 2010 року за № 622/17917 (зі змінами);

наказ Міністерства економіки України від 26 липня 2010 року № 919 «Про затвердження стандартної документації конкурсних торгів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 10 серпня 2010 року за № 653/17948 (зі змінами);

наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 25 червня 2014 року № 743 «Про затвердження Порядку розміщення інформації для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 липня 2014 року за № 825/25602.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України А. Абромавичус

ПОГОДЖЕНО:

Голова Державної регуляторної служби України К. Ляпіна

Затверджено наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 18.03.2016 р. № 477

Порядок розміщення інформації про публічні закупівлі

1. Цей Порядок визначає процедуру розміщення інформації про публічні закупівлі (далі — Порядок), яка оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель у складі електронної системи закупівель (далі — веб-портал), подання інформації, документів, звернень та скарг і одержання повідомлень через електронну систему закупівель.

2. У цьому Порядку нижченаведені терміни вживаються в таких значеннях:

автоматизоване робоче місце замовника/учасника — електронний сервіс на авторизованих електронних майданчиках, який забезпечує створення, подання, обробку та оприлюднення інформації про публічні закупівлі на веб-порталі, створення, подання і зміну інформації та документів для участі у процедурах закупівель, одержання інформації та повідомлень про закупівлі, подання скарг до органу оскарження в електронній системі закупівель через мережу Інтернет;

автоматизоване робоче місце органу оскарження — електронний сервіс на веб-порталі, який забезпечує одержання органом оскарження скарг, розміщення рішень про прийняття скарги до розгляду, припинення розгляду скарги та про результати розгляду скарги в електронній системі закупівель через мережу Інтернет;

адміністратор електронної системи закупівель (далі — адміністратор) — юридична особа, визначена Міністерством економічного розвитку і торгівлі України відповідальною за забезпечення функціонування та наповнення веб-порталу;

інформація про публічні закупівлі, яка формується в електронній системі закупівель (далі — інформація) — інформація про закупівлі, яка підлягає оприлюдненню на веб-порталі відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон), інформація та документи, що подаються для участі у процедурах закупівель, звернення та скарги, що подаються через електронну систему закупівель, рішення про прийняття скарги до розгляду, припинення розгляду скарги та про результати розгляду скарг, що розміщуються в електронній системі закупівель та повідомлення, які надсилаються учасникам в електронній системі закупівель.

Інші терміни в цьому Порядку вживаються в значеннях, визначених у Законі, у Законах України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис».

3. Розміщення інформації в електронній системі закупівель здійснюється замовником / учасником / органом оскарження шляхом її внесення та заповнення в електронному вигляді через автоматизоване робоче місце замовника / учасника / органу оскарження.

Оприлюднення інформації на веб-порталі здійснюється електронною системою закупівель.

4. Замовник / учасник / орган оскарження для отримання доступу до автоматизованого робочого місця безоплатно проходить реєстрацію на авторизованому електронному майданчику або веб-порталі шляхом здійснення одного із способів ідентифікації/авторизації відповідно до порядку, установленого Кабінетом Міністрів України.

5. Інформація для замовника/органу оскарження розміщується/оприлюднюється безоплатно.

Розмір плати учасника за подання інформації та документів для участі у процедурах закупівлі визначається відповідно до порядку, установленого Кабінетом Міністрів України.

6. У випадку технічних збоїв під час унесення та/або заповнення інформації через автоматизовані робочі місця, які призводять до того, що інформація не розміщується або не оприлюднюється на веб-порталі чи в електронній системі закупівель, замовник/учасник отримує технічну підтримку на авторизованому електронному майданчику, на якому здійснюється внесення та заповнення інформації і документів, а орган оскарження на веб-порталі (ср. ), у разі необхідності, здійснює свої дії повторно відповідно до вимог та в межах строків, установлених Законом.

7. Замовник/учасник може вносити зміни до інформації, яку вже оприлюднено на веб-порталі, у випадках, передбачених Законом.

8. У разі якщо інформація (оголошення про проведення процедури закупівлі) відповідно до вимог Закону повинна бути додатково оприлюднена англійською мовою, така інформація розміщується замовником одночасно з відповідною інформацією українською мовою.

9. Датою та часом оприлюднення/подання інформації в електронній системі закупівель є дата та час унесення та заповнення її через автоматизоване робоче місце замовника / учасника / органу оскарження.

10. Розміщенням/оприлюдненням інформації вважається її наявність в електронній системі закупівель в інтерактивному режимі реального часу.

Директор департаменту регулювання державних закупівель О. Стародубцев

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі