Теми статей
Обрати теми

Ремонт службової квартири

Маркович Галина, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
На балансі сільської ради знаходиться службова квартира. На даний час там ніхто не проживає, однак районна адміністрація просить надати її для проживання сільському лікарю, у свою чергу, виділи вши дотацію з бюджету для її ремонту. Чи має право сільська рада провести поточний ремонт в даному приміщенні? Які кошти при цьому використовуються та за яким КТКВК?

Відповідно до п.п. 2 п. «а» ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР розподіл та надання відповідно до законодавства житла, що належить до комунальної власності, є компетенцією сільських, селищних, міських рад.

Згідно з Положенням про порядок надання службових жилих приміщень і користування ними в Українській РСР, затвердженим постановою Ради Міністрів УРСР від 04.02.88 р. № 37:

— службове жиле приміщення має бути благоустроєним відповідно до умов даного населеного пункту, відповідати встановленим санітарним і технічним вимогам (п. 10);

— наймач службового жилого приміщення і члени його сім’ї зобов’язані бережно ставитися до наданого жилого приміщення і його обладнання, проводити на умовах і в порядку, що визначаються законодавством Української РСР, за свій рахунок поточний ремонт займаного приміщення, а при звільнені приміщення — здати його в належному стані (п. 31).

Відповідно до пп. 5 та 13 ч. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI до видатків, які можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки на реалізацію програм розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів, в тому числі в частині реконструкції та ремонту житлових будинків.

З урахуванням положень зазначених нормативних актів за рахунок коштів місцевого бюджету може здійснюватися капітальний ремонт службової квартири. Такі видатки повинні відображатися за КТКВК 100102 «Капітальний ремонт житлового фонду місцевих органів влади» та КЕКВ 3131 «Капітальний ремонт житлового фонду (приміщень)», якщо оплату здійснюватиме сам орган місцевого самоврядування, або за КЕКВ 3210 «Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)», якщо кошти будуть виділятися комунальному підприємству, до відання якого належать ці питання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі