Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Кваліфікаційні вимоги до посад лікаря та медсестри з функціональної діагностики

МОЗ наказом від 26.07.2016 р. № 768 унесло зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженого наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117.

Зокрема, змінами визначено завдання, обов’язки та кваліфікаційні вимоги за посадами «лікар з функціональної діагностики» (замість «лікар з індивідуальної діагностики») та «сестра медична з функціональної діагностики».

Форма контракту з професійними творчими працівниками закладів культури

Мінкультури наказом від 02.08.2016 р. № 624 затвердило форму контракту з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних закладів культури.

Нагадаємо: відповідно до п. 2 ст. 21 Закону України «Про культуру» від 14.12.2010 р. № 2778-VI (у редакції Закону України від 28.01.2016 р. № 955-VIII) трудові відносини з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних закладів культури оформлюються шляхом укладення контрактів.

Формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних закладів культури здійснюється на конкурсній основі згідно з Порядком, затвердженим наказом Мінкультури від 01.07.2016 р. № 497.

За результатами конкурсу з переможцем із числа кандидатів укладається контракт строком від одного до трьох років за формою, затвердженою наказом № 624.

Працівники Міносвіти на службі повинні використовувати тільки українську мову

МОН наказом від 27.09.2016 р. № 1152 зобов’язало працівників Міністерства усіх категорій посад під час виконання службових обов’язків і при спілкуванні з громадянами України використовувати виключно українську мову.

Уряд врегулював питання затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи

За повідомленням, розміщеним на сайті Мінрегіонрозвитку (http://www.minregion.gov.ua), Кабмін затвердив постанову «Про внесення змін до пункту 4 Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи».

Змінами передбачено виключити норму в частині обмеження термінів затвердження проектів будівництва, що реалізуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії (крім випадків, передбачених законодавчими актами).

Також державним науковим організаціям надається можливість затверджувати проекти об’єктів будівництва загальною кошторисною вартістю від 120 до 400 млн грн.

Затверджено Положення про облік та використання коштів спецфонду в установах Міноборони

Міноборони наказом від 03.08.2016 р. № 400 затвердило Положення про облік та використання коштів спеціального фонду державного бюджету в Міністерстві оборони України.

Положення визначає порядок обліку та використання коштів спецфонду держбюджету в Міноборони.

Відповідно до БКУ та Закону України «Про господарську діяльність у Збройних Силах України» формування спецфонду військових частин, закладів, установ та організацій ЗСУ, що утримуються за рахунок коштів держбюджету, здійснюється за рахунок власних надходжень.

Перелік груп та підгруп власних надходжень бюджетних установ та напрями їх використання визначено ч. 4 ст. 13 та ч. 9 ст. 51 БКУ.

Кошти, отримані як плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю, установи використовують на покриття витрат, пов’язаних з організацією та наданням послуг.

Якщо доходи бюджетних установ від надання послуг перевищують витрати, пов’язані з організацією та наданням послуг, то такі установи (за винятком військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, закладів культури, спорту та охорони здоров’я ЗСУ) щомісяця 50 % цих коштів перераховують на спеціальні реєстраційні рахунки Міноборони.

Решту коштів бюджетні установи використовують на заходи, необхідні для виконання основних функцій, але не забезпечені коштами загального фонду бюджету за відповідною бюджетною програмою.

Бюджетні установи (за винятком військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, закладів культури, спорту та охорони здоров’я ЗСУ) щомісяця 50 % коштів, отриманих як плата за оренду майна (за винятком сум, які спрямовуються на відшкодування понесених витрат і сплату податків), перераховують на спеціальні реєстраційні рахунки Міноборони для фінансування першочергових заходів з утримання, облаштування, ремонту та придбання майна.

Кошти від реалізації в установленому порядку майна (крім коштів, які надходять від здачі відходів паперу, шмаття (ганчір’я) та від реалізації продукції, що виробляється бюджетними установами за результатами здійснення дозволених видів господарської діяльності) у повному обсязі зараховуються на спеціальні реєстраційні рахунки Міноборони.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі