Теми статей
Обрати теми

Витрачання комунальним підприємством бюджетних коштів на винагороди за договорами ЦПХ

Маркович Галина, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Неприбуткове комунальне підприємство «Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» є отримувачем коштів обласного бюджету. У плані використання бюджетних коштів на 2016 рік підприємству затверджено дві статті витрат: оплата праці (КЕКВ 2110) та нарахування на оплату праці (КЕКВ 2120).
Чи можна використовувати кошти, які виділяються з обласного бюджету, на оплату праці працівників, які не перебувають у штаті підприємства та залучаються до роботи в оркестрі за договорами цивільно-правового характеру?
При цьому зазначимо, що штат оркестру не укомплектований повністю і потреба в коштах, які можуть бути спрямовані на виплату винагороди за такими договорами, не перевищує наданих і затверджених асигнувань із бюджету на оплату праці працівникам підприємства.

Відповідно до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) за рахунок коштів бюджету фінансуються видатки на утримання бюджетних установ. Неприбутковим комунальним підприємствам (у цьому випадку — «Молодіжному академічному симфонічному оркестру «Слобожанський») може надаватися фінансова допомога.

Водночас у статуті підприємства повинна бути передбачена норма, що воно може отримувати фінансову допомогу з бюджету.

При цьому підприємство отримує кошти як одержувач бюджетних коштів у мережі головного розпорядника коштів (у цьому випадку — структурного підрозділу облдержадміністрації з питань культури).

Відповідно до ч. 6 ст. 22 БКУ одержувач бюджетних коштів використовує кошти на підставі затвердженого плану використання бюджетних коштів, що містить розподіл бюджетних асигнувань за кодами економічної класифікації.

Частиною 1 ст. 48 БКУ та п. 2.1 Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 02.03.2012 р. № 309 (ср. ), передбачено, що розпорядники/одержувачі бюджетних коштів беруть бюджетні зобов’язання в межах бюджетних асигнувань, установлених кошторисами (планами використання бюджетних коштів). При цьому вони забезпечують цільове та ефективне використання коштів.

Отже, на оплату праці (штатним працівникам та працівникам, залученим за договорами цивільно-правового характеру) можна спрямувати бюджетні кошти в обсязі не більшому, ніж передбачено на цю мету планом використання бюджетних коштів.

Відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, за КЕКВ 2111 «Заробітна плата» можуть здійснюватися видатки на винагороди та інші виплати, нараховані працівникам, які не перебувають у штаті установи (організації), відповідно до умов цивільно-правового договору (за винятком суб’єктів господарювання).

Тож ваше неприбуткове комунальне підприємство може здійснювати видатки за КЕКВ 2111 на оплату робіт за договорами цивільно-правового характеру.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі