Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції за червень 2017 року — 101,6 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у червні 2017 року порівняно з попереднім місяцем становив 101,6 %.

Форма Податкової декларації екологічного податку зазнала змін

Наказом Мінфіну «Про затвердження змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 13.05.2017 р. № 495 унесено зміни у рядок 8 додатків до форми Податкової декларації екологічного податку, де платники відображають суму пені.

Відкориговано і окремі пункти приміток додатків, уточнено, що платник нараховує цю суму самостійно з урахуванням п.п. 129.1.3 та абз. 2 п. 129.4 розд. II ПКУ.

Наказ № 495 набрав чинності 30.06.2017 р.

Місцеві органи влади не можуть з 1 липня регулювати ціни на соціально значимі товари

З прийняттям постанови КМУ «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 07.06.2017 р. № 394 місцеві органи виконавчої влади втратили повноваження здійснювати цінове регулювання окремих груп товарів та послуг.

Так, з 01.07.2017 р. Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації позбавлені повноважень регулювати (встановлювати):

— граничні рівні рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування;

— розмір плати за послуги, які надаються медичними витверезниками при органах внутрішніх справ громадянам у нетверезому стані;

— тарифи на інвентаризацію нерухомого майна;

— граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів;

— граничні торговельні (постачальницько-збутові) надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі;

— граничні торговельні надбавки на м’ясо, реалізоване з державного резерву;

— граничні рівні рентабельності виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого ґатунку, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, 1-го і 2-го ґатунку та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів, а також хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків;

— оптово-відпускні ціни на борошно пшеничне вищого, 1-го і 2-го ґатунку, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметану, масло вершкове, яйця курячі, цукор, олію соняшникову шляхом декларування їх зміни;

— граничний розмір плати за проживання в гуртожитках (крім студентських гуртожитків) громадян України, осіб без громадянства та іноземців, які займають приміщення, що перебувають у спільному користуванні кількох осіб, які не перебувають у сімейних відносинах;

— граничні рівні рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, без урахування вартості сировини.

Тому якщо на виконання зазначених повноважень Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями були прийняті відповідні розпорядження щодо цінового регулювання, такі розпорядження підлягають визнанню такими, що втратили чинність.

Якщо проекти нормативно-правових актів із зазначеного питання не міститимуть будь-яких інших норм регуляторного характеру, такі проекти можуть не мати ознак регуляторного акта. Однак рішення про віднесення таких проектів до регуляторних Державна регуляторна служба України буде приймати після здійснення всебічного аналізу їх повного тексту.

Таке роз’яснення розміщено на офіційному сайті Державної регуляторної служби України (http://www.drs.gov.ua).

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі