Теми статей
Обрати теми

Придбання нежитлової будівлі

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи має право сільська рада за бюджетні кошти купити в фермерського господарства нежитлову будівлю старої контори для подальшого розміщення в ній сільського клубу?

До власних повноважень виконавчих органів місцевих рад згідно з п. 7 ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР (далі — Закон № 280) належить питання створення умов для розвитку культури, сприяння відродженню осередків традиційної народної творчості, національно-культурних традицій населення, художніх промислів і ремесел.

Також до компетенції місцевих рад належать:

— питання затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць та цільових програм (п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону № 280);

— вирішення питань про створення, ліквідацію, реорганізацію та перепрофілювання підприємств, установ та організацій комунальної власності відповідної територіальної громади (п. 30 ч. 1 ст. 26 Закону № 280).

Відповідно до п. 21 ч. 1 ст. 91 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI з усіх місцевих бюджетів можуть здійснюватися видатки на фінансування програм, які затверджені відповідною місцевою радою.

Отже, сільська рада може придбати нежитлову будівлю за умови, якщо:

— радою затверджена відповідна місцева програма, наприклад, розвитку культури;

— програмою передбачено придбання приміщення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі