Теми статей
Обрати теми

За яким кодом оплачувати участь у змаганнях

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Учні ДЮСШ беруть участь у змаганнях різного рівня. У зв’язку із впровадженням программно-цільового методу виникло запитання: за яким кодом ТПКВКМБ проводити видатки на забезпечення участі учнів ДЮСШ у спортивних заходах державного рівня — всеукраїнських турнірах, чемпіонатах України, кубках України та регіональних змаганнях?

Програмна класифікація видатків використовується у разі застосування програмно-цільового методу (ПЦМ) у бюджетному процесі.

З метою дотримання вимог Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI щодо застосування бюджетної класифікації при програмно-цільовому бюджетуванні місцевих бюджетів та забезпечення принципу єдності бюджетної системи, коди Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів і Тимчасової класифікації видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують ПЦМ, взаємоузгоджені.

На сьогодні для визначення кодів ТПКВКМБ слід звертатися до вимог наказу Мінфіну «Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» від 20.09.2017 р. № 793, яким затверджено Типову програмну класифікацію видатків та кредитування місцевих бюджетів/Тимчасову класифікацію видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу (ТПКВКМБ/ТКВКБМС) та кодів функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету (КФК).

Видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту слід проводити за кодом ТПКВКМБ 5011 «Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту», а на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту — за кодом ТПКВКМБ 5012 «Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі