Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Положення про документальне забезпечення записів у бухобліку хочуть змінити

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про затвердження Змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку».

Проект передбачає, що неістотні недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не будуть підставою не визнавати господарську операцію. Але за умови, що такі недоліки не заважатимуть ідентифікувати особу, яка брала участь у господарській операції, а документи міститимуть дату їх складання, назву підприємства, від імені якого склали документ, відомості про зміст і обсяг господарської операції тощо.

Не сплатили роботу в нічний час або у святковий день — отримаєте штраф у 10 мінзарплат

Управлінням Держпраці в Черкаській області було винесено постанову, якою на підприємство накладено штраф у розмірі 96000 грн. на підставі абз. 4 ч. 2 ст. 265 КЗпП за наступні встановлені перевіркою порушення:

оплата праці за роботу в нічний час трьом сторожам не нарахована і не виплачена, чим порушені норми ст. 108 КЗпП;

за роботу у святкові дні 1, 7 січня не проведена доплата в подвійному розмірі одному працівникові, чим порушені норми ст. 107 КЗпП.

ВС у постанові від 26.04.2018 р. у справі № 823/708/17 визнав правомірним накладення цього штрафу.

Нагадаємо: згідно з абз. 4 ч. 2 ст. 265 КЗпП недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці спричиняє за собою штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого здійснено порушення.

Затверджені вимоги до суб’єктів господарювання, з якими заклади охорони здоров’я укладатимуть договори про медобслуговування населення

Кабмін постановою від 28.03.2018 р. № 391 затвердив вимоги до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення.

Відповідно до вимог у надавача послуг має бути:

— ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики, інші дозвільні документи, передбачені законом;

— матеріально-технічна база, яка відповідає вимогам галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, примірних табелів матеріально-технічного оснащення, затверджених МОЗ;

— умови для медичного обслуговування та вільного доступу до будівель і приміщень надавача медичних послуг осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до законодавства;

— реєстрація надавача як юридичної особи (крім державної або комунальної установи) або як фізичної особи — підприємця.

Також надавач повинен відповідати критеріям, установленим у порядку використання коштів відповідної бюджетної програми, на виконання якої укладаються договори про медичне обслуговування населення.

Постанова № 391 набрала чинності 23.05.2018 р., крім умови щодо забезпечення вільного доступу до будівель та приміщень осіб з інвалідністю, яка набирає чинності з 01.01.2019 р.

У Довіднику кваліфхарактеристик з’явився «фельдшер з медицини невідкладних станів»

МОЗ наказом від 15.03.2018 р. № 490 внесло зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я». Завдяки цим змінам у Довіднику в розділі «Фахівці» з’явилась нова професія — «фельдшер з медицини невідкладних станів».

Визначено кваліфікаційні вимоги для:

— фельдшера з медицини невідкладних станів вищої кваліфікаційної категорії;

— фельдшера з медицини невідкладних станів I кваліфікаційної категорії;

— фельдшера з медицини невідкладних станів II кваліфікаційної категорії;

— фельдшера з медицини невідкладних станів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі