Теми статей
Обрати теми

Зміни до Порядку та умов надання субвенції з держбюджету на формування інфраструктури ОТГ

Кабмін постановою від 27.03.2019 р. № 256 затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, затверджених постановою КМУ від 16.03.2016 р. № 200.

Постанова зобов’язує виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад подавати проекти, які фінансуватимуться за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, з урахуванням потреб різних соціальних груп та рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Прийняття постанови сприятиме ефективному використанню коштів субвенції, а також приросту або оновленню основних фондів комунальної форми власності сільських, селищних, міських рад ОТГ.

Постанова № 256 набрала чинності 29.03.2019 р.

Зміни до Положення про атестацію наукових працівників

Кабмін постановою від 03.04.2019 р. № 285 вніс зміни до Положення про атестацію наукових працівників, затвердженого постановою КМУ від 13.08.99 р. № 1475.

Рішенням визначено порядок проведення атестації наукових працівників наукових установ, закладів вищої освіти, юридичних осіб, у складі яких є науковий підрозділ; проведення атестації наукових працівників не рідше ніж 1 раз на 5 років та не частіше ніж 1 раз на 3 роки.

Також установлено, що періодичність проведення атестації та строки наступної атестації визначаються вченою (науковою, науково-технічною, технічною) радою наукової установи для кожної посади наукових працівників цієї установи; проведення повторної атестації наукового працівника здійснюється не раніше ніж через рік після проходження ним атестації; прийняття рішення здійснюється атестаційною комісією відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів атестаційної комісії.

Крім того, передбачено можливість проведення за рішенням атестаційної комісії таємного голосування з питання відповідності/невідповідності наукового працівника займаній посаді.

Постанова № 285 набрала чинності 10.04.2019 р.

Грошова компенсація вартості путівок «чорнобильцям»

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1, і діти, яким установлена інвалідність, пов’язана з цією катастрофою, мають право отримати (за їх бажанням) грошову компенсацію замість путівки на оздоровлення.

Мінсоцполітики наказом від 28.02.2019 р. № 299 встановило середню вартість таких путівок.

Згідно з вимогами п. 1 постанови КМУ «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 08.11.2017 р. № 838 така компенсація виплачується з розрахунку 35 % діючого на 1 січня відповідного року одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (з округленням до однієї гривні). Тобто у 2019 році її розмір становитиме 524 грн.

Наказ № 299 набув чинності 05.04.2019 р. і застосовується з 01.01.2019 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі