Теми статей
Обрати теми

Щодо включення винагороди, отриманої за участь у роботі виборчої комісії, при обчисленні середньої зарплати для оплати часу відпустки

Міністерство соціальної політики України
Лист від 26.06.2019 р. № 976/0/206-19

Директоратом норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України розглянуто лист щодо включення винагороди, отриманої за участь у роботі виборчої комісії при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу відпустки, і в межах компетенції повідомляється.

Нарахування середньої заробітної плати за час щорічної та інших видів відпусток проводиться з урахуванням положень Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок).

Відповідно до пункту 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки проводиться з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.

Згідно з пунктом 3 Порядку при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки включаються основна заробітна плата (оклад, тарифна ставка), доплати, надбавки, премії, що не носять разового характеру, індексація, виплати за час, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, та допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю тощо.

Разом з тим пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 р. № 966 «Про умови оплати праці членів виборчих комісій, комісій всеукраїнського референдуму» встановлено, що заробітна плата, нарахована за час роботи у виборчих комісіях, комісіях всеукраїнського референдуму, включається до фактичної заробітної плати за основним місцем роботи при обчисленні пенсії та середньої заробітної плати у випадках, передбачених законодавством.

Тобто винагорода, нарахована за час роботи у виборчих комісіях, включається при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки за основним місцем роботи.

У разі якщо працівником не надано довідку про нараховану суму винагороди за роботу у виборчій комісії, то абзацом шостим пункту 2 Порядку встановлено, що час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду.

Одночасно повідомляємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційно-рекомендаційний характер.

Генеральний директор Директорату норм та стандартів гідної праці Ю. Кузовой

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі