Теми статей
Обрати теми

Щодо деяких питань оплати праці медичних працівників закладів освіти

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 02.04.2019 р. № 10.1-16/5039/8584

<…> Міністерство охорони здоров’я України розглянуло звернення <…> щодо деяких питань оплати праці медичних працівників закладів освіти і в межах компетенції повідомляє.

Умови оплати праці працівників сфери охорони здоров’я та установ соціального захисту населення затверджені наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — наказ № 308/519), відповідно до пункту 3.4.7 розділу «Інші доплати» якого працівникам, які використовують у роботі дезінфікувальні засоби (у тому числі сестрам медичним), установлюється доплата в розмірі 10 % посадового окладу (тарифної ставки).

Згідно з пунктом 1.6 розділу «Загальні положення» наказу № 308/519 конкретні розміри доплат, надбавок та інших виплат визначаються керівником закладу, установи за рахунок і в межах фонду заробітної плати та відображаються в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати.

Перелік посад працівників, які застосовують в роботі дезінфікуючі засоби, затверджується в колективному договорі між власником або уповноваженим ним органом з однієї сторони і профспілковим комітетом з іншої.

Атестація робочих місць для встановлення цієї доплати не проводиться.

Отже, зазначена доплата встановлюється працівникам за переліком посад, затверджених колективним договором закладу, у межах коштів, передбачених на оплату праці у кошторисі доходів та видатків закладу, за умови включення цих робіт до посадових інструкцій працівників.

Цей лист не встановлює норм права і має інформаційний характер.

Державний секретар А. Янчук

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі