Теми статей
Обрати теми

Щодо погодження завдань (проектів) інформатизації

Державне агентство з питань електронного урядування України
Лист від 02.08.2019 р. № 1/04-1-1923 (витяг)

Державне агентство з питань електронного урядування України (далі — Агентство) на виконання функцій Генерального державного замовника Національної програми інформатизації повідомляє про зміни стосовно погодження завдань (проектів) інформатизації, а саме.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року № 440 «Про внесення змін до Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації» внесено зміни, зокрема до пункту 13 Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 серпня 1998 року № 1352, згідно з яким під час виконання завдань (проектів) Національної програми інформатизації державні замовники беруть бюджетні зобов’язання та здійснюють платежі за такими завданнями (проектами) після їх погодження з Генеральним державним замовником у разі, коли їх вартість дорівнює або перевищує 100 тис. гривень. Погодження завдань (проектів) вартістю меншою, ніж визначена в абзаці першому цього пункту, здійснюється шляхом повідомлення Генерального державного замовника за визначеною ним процедурою. Процедура погодження завдань (проектів) інформатизації з Агентством вартістю, що дорівнює або перевищує 100 тис. гривень, залишається незмінною.

Наказом Державного агентства з питань електронного урядування України від 14 травня 2019 року № 35 <…> затверджено Методику визначення належності бюджетних програм до сфери інформатизації (далі — Методика), пунктом 2 розділу 2 якої передбачено, що до завдань, проектів (робіт) у сфері інформатизації (Національної програми інформатизації) належать завдання, проекти (роботи), що виконуються в межах бюджетних програм або здійснюються в інтересах органів державної влади та інших розпорядників бюджетних коштів і відповідають кодам Національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 23 грудня 2015 року № 1749, що наведені у Переліку кодів Національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», що визначають належність завдань, проектів (робіт) до сфери інформатизації (Національної програми інформатизації) (додаток до Методики).

Просимо взяти до уваги наведену інформацію та, керуючись вимогами вказаних нормативних актів при опрацюванні договорів у сфері інформатизації, забезпечити взяття розпорядниками бюджетних коштів бюджетних зобов’язань щодо завдань (проектів) Національної програми інформатизації відповідно до ст. 48 Бюджетного кодексу України.

Аналіз даних з відкритих джерел свідчить про те, що оплата договорів розпорядниками бюджетних коштів при виконанні завдань (проектів) інформатизації відбувається без наявного погодження Агентства. Така ситуація призводить до відсутності цілісного уявлення про процеси інформатизації державних органів та можливості своєчасного надання рекомендацій та зауважень для їх якісного виконання, подальшої загальної необ’єктивної та викривленої картини розвитку ІТ-інфраструктури державних органів.

Для виправлення ситуації, що склалася, просимо довести цю інформацію до підпорядкованих територіальних органів Державної казначейської служби України і в подальшому неухильно дотримуватись вимог ст. 48 Бюджетного кодексу України та норм законодавства Національної програми інформатизації.

<…>

Голова О. Риженко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі