Теми статей
Обрати теми

Щодо підвищення розмірів посадових окладів працівників патронатних служб та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування

Міністерство економіки України
Лист Міністерства економіки України від 08.11.2021 № 4711-06/53542-07

Міністерство економіки України розглянуло лист ... щодо перегляду розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, і в межах компетенції повідомляє.

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1112 «Про умови оплати праці працівників державних органів, на яких не поширюється дія Закону України «Про державну службу» (далі — постанова № 1112) врегульовані умови оплати праці працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування.

Розміри посадових окладів зазначених працівників визначаються шляхом множення двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня календарного року, на відповідні коефіцієнти, які затверджені додатками до постанови № 1112.

Статтею 26 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» було установлено, що у 2021 році для всіх категорій працівників державних органів застосовуються розміри та умови оплати праці, що діяли на 01 вересня 2020 року. Відповідно для визначення розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, застосовувався розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2020 року — 2102 гривні.

Із 21 жовтня 2021 року набрав чинності Закон України від 08.10.2021 № 1807-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», яким статтю 26 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» виключено, отже, для визначення розмірів посадових окладів працівників патронатних служб у державних органах та працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, має застосовуватись розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01 січня 2021 року — 2270 гривень у межах затвердженого фонду оплати праці.

Одночасно повідомляємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційно-рекомендаційний характер.

З метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, Мінекономіки мінімізує використання паперового документообігу, у зв’язку з чим відповідь надається електронною поштою.

Заступник Міністра Ігор ДЯДЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі