Теми статей
Обрати теми

Додаткова відпустка для працівника на 0,75 ставки

Гаращук Ольга, завідувач відділу вищої школи і науки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи має право працівник, який працює на 0,75 штатної посади, право на додаткову відпустку за ненормований робочий день?

Згідно з п. 2 ст. 8 Закону про відпустки1 щорічна додаткова відпустка працівникам з ненормованим робочим днем надається тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором, угодою.

1 Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Відповідно до п. 1 Рекомендацій № 72 ненормований робочий день — це особливий режим робочого часу, який встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу. У разі потреби ця категорія працівників виконує роботу понад нормальну тривалість робочого часу (ця робота не вважається надурочною). Міра праці у даному випадку визначається не тільки тривалістю робочого часу, але також колом обов’язків і обсягом виконаних робіт (навантаженням).

2 Рекомендації щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, затверджені наказом Мінпраці від 10.10.97 р. № 7.

Ненормований робочий день в установах може застосовуватись для спеціалістів і робітників, праця яких не піддається точному обліку в часі (п. 5 Рекомендацій № 7).

Ненормований робочий день не застосовується для працівників, зайнятих на роботі з неповним робочим днем. Однак, для працівників, які працюють на умовах неповного робочого тижня, ненормований робочий день може застосовуватись.

Органи виконавчої влади за погодженням з відповідними галузевими профспілками можуть затверджувати орієнтовні переліки робіт, професій і посад працівників з ненормованим робочим днем. Список професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, визначається колективним договором.

У додатку 1 до Галузевої Угоди3 затверджено Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти і науки України, яким може надаватись додаткова відпустка.

3 Галузева Угода між МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 — 2020 роки, зареєстрована у Міністерстві соціальної політики України від 15.12.2016 р. за № 31 (з наступними змінами),

Цим Переліком не обмежено коло осіб, яким може надаватися додаткова відпустка за ненормований робочий день.

Також повідомляємо, що ст. 4 Закону про відпустки передбачено, що колективним договором, угодою можуть установлюватися інші види відпусток.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі