Теми статей
Обрати теми

Новий Порядок забезпечення технічними засобами реабілітації

Цьогоріч у квітні Уряд цілком і повністю оновив Порядок № 3211.

Так, цей документ викладено у новій редакції згідно з постановою № 3622. Ці зміни спрямовані на удосконалення механізму забезпечення осіб з інвалідністю ТЗР3. Головний задум — зробити процедуру отримання таких засобів максимально простою і зручною.

1 Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, затверджений постановою КМУ від 05.04.2012 р. № 321.

2 Постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321» від 14.04.2021 р. № 362.

3 ТЗР — технічні та інші засоби реабілітації.

З цією метою буде впроваджено Централізований банк даних з проблем інвалідності як складову Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Допоки ж діятиме електронний кабінет особи з інвалідністю.

Ключові новації, передбачені постановою № 362:

• обробку особових справ осіб з інвалідністю, прийняття рішень та підписання договорів здійснюватиме Фонд соцзахисту інвалідів та його територіальних відділень;

• відмова від паперового документообігу на користь електронного. В тому числі передбачено можливість укладення електронних договорів між відділеннями Фонду соцзахисту інвалідів і підприємствами;

• обов’язкові техобслуговування та ремонт крісел колісних кожні два роки після закінчення гарантійного строку експлуатації;

• та найголовніше — особи з інвалідністю зможуть обирати спосіб подання документів для забезпечення ТЗР. Зокрема, документи можна буде подати або до найближчого ЦНАПу, або до структурного підрозділу соцзахисту райдержадміністрації, або ж до виконкому відповідної місцевої ради. Ба більше, це можна буде зробити не виходячи з дому. Для цього слід скористатися електронним кабінетом особи з інвалідністю або Єдиним державним вебпорталом електронних послуг.

Нова редакція Порядку № 321 запрацює з 1 червня 2021 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі