№30

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2022/№ 30 Інші номери журналу ›
  • Часткова ліквідація комп’ютерного класу: як оформити та показати в обліку? Заклад освіти обліковує на балансі комп’ютерний клас, до складу якого входять 12 персональних комп’ютерів повної комплектації (системний блок, монітор, клавіатура та маніпулятор «миша»). Частина комп’ютерів вийшла з ладу. Як правильно їх списати? Чи можна провести розукомплектування? Які документи потрібно оформити?
  • Кошти місцевих бюджетів: новації використання Нещодавно, а саме 27.07.2022, набув чинності Закон № 2390*. А ми, як завжди, поспішаємо розповісти вам про основні новації. Завдяки цим змінам громади зможуть ефективно та оперативно використовувати кошти місцевих бюджетів. Що й до чого, пояснимо далі.
  • Увага! Перелік пріоритетних видатків розширено Гарна новина! Уряд постановою № 831* уніс зміни до Порядку № 590**, розширивши перелік видатків другої черги.
  • Викидів не здійснювали: чи подавати декларацію з екоподатку? Заклад освіти після закінчення опалювального сезону з 01.04.2022 не користувався опалювальним котлом у будівлі. Відповідно, за II квартал 2022 року викидів забруднюючих речовин заклад у повітря не здійснював. Чи потрібно в такому разі подавати декларацію з екоподатку за II квартал?
  • Оцінка орендованого майна: чи треба проводити щороку? Чи потрібно щороку проводити оцінку орендованого майна для продовження договору оренди без проведення аукціону? Щоразу орендодавець продовжує договір оренди лише на рік.
  • Змінюється електропостачальник: як діяти замовнику? Бюджетна установа отримала від електропостачальника лист про розірвання договору через форс-мажорні обставини та припинення постачання електроенергії. Також постачальник повідомив, що передав установу постачальнику «останньої» надії (далі — ПОН). Що робити замовнику в цій ситуації? Як здійснювати подальшу закупівлю електроенергії?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі