Теми статей
Обрати теми

Зустрічайте нові форми з обліку запасів!

Матвєєва Вікторія, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Мінфін підготував проєкт наказу «Про затвердження типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору та порядку їх складання». Які нові форми первинки з обліку запасів запропонував Мінфін? Та в чому полягають суттєві відмінності заповнення таких документів? Про це розповімо в нашому матеріалі.

Нове — добре забуте старе

Напевне саме цим принципом керувався Мінфін при розробленні свого проєкту*. Тож у цьому документі наведено форми первинки, які бюджетні установи можуть застосовувати для документального оформлення операцій з находження, переміщення та списання запасів.

* Проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору та порядку їх складання» розміщено за посиланням: mof.gov.ua/uk/legal_acts_drafts_2022-558.

Одразу заспокоїмо бухгалтерів: форми нових документів Мінфін переважно запозичив із наказу № 130**, який втратив чинність 01.01.2021. А тому ця первинка не має суттєвих відмінностей порівняно зі своєю попередницею. Так, Мінфін вирішив не вигадувати велосипед, а обмежився апгрейтом наказу № 130.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі