Теми статей
Обрати теми

Виготовлення містобудівної документації: за кошти якого фонду?

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
За яким фондом (загальним чи спеціальним) кошторису можна провести видатки на виготовлення містобудівної документації?

Виготовлення містобудівної документації є великим кроком для подальшого відновлення громад та всієї країни загалом. Тож пропонуємо розглянути аспекти проведення таких видатків.

В яку чергу?

В умовах воєнного стану під час планування видатків бюджетних установ передусім слід з’ясувати, в яку саме чергу можливо провести ті чи інші видатки.

Така черговість наразі встановлена вже славнозвісним Порядком № 590*.

* Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

Щодо видатків на виготовлення містобудівної документації, то можливість їх проведення у другу чергу з’явилась не так давно (з 17.03.2023) завдяки внесеним до Порядку № 590 змінам постановою № 230**. Про це ми розповідали в матеріалі «Ура! Перелік дозволених видатків розширено» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 12.

** Постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 14.03.2023 № 230.

За яким фондом?

За яким же саме фондом кошторису можна планувати та здійснювати видатки на виготовлення містобудівної документації?

Відповідь на це запитання міститься в п. 19 Порядку № 590.

Зазначені видатки наразі можливо проводити лише за кошти спеціального фонду. Тоді як за загальним фондом здійснення таких видатків у другу чергу наразі не передбачено.

За якими КПКВК та КЕКВ?

Також з’ясуємо, який КПКВК та КЕКВ застосувати при здійсненні видатків на розроблення містобудівної документації.

Для таких цілей наказом № 793*** передбачено спеціальний КПКВК 7350 «Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)».

*** Наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження складових Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» 20.09.2017 № 793.

Щодо обрання КЕКВ, то, як завжди, виходимо з економічної суті платежу та керуймося Інструкцією № 333****.

**** Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

Так, видатки на складання загальнодержавних норм, технічних умов і технічних інструкцій, а саме: з досліджень, проєктування, будівництва, розробки схем генеральних планів промислових вузлів, схем захисту територій від небезпечних геологічних процесів, проєктів забудов міст, сіл, селищ, що проводяться за рахунок бюджетних коштів, тощо слід планувати за КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм». Таким є припис п.п. 2.2.8.1 Інструкції № 333.

Отже, для планування та здійснення видатків на виготовлення містобудівної документації слід застосовувати саме КЕКВ 2281.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі