Теми статей
Обрати теми

Новини&Програми

Редакція БК
Новини

img 1

 

Новини від «1С»

В останніх числах минулого місяця вийшов другий випуск звітності за

I квартал 2009 року для конфігурацій «Бухгалтерський облік для України», «Виробництво + послуги + бухгалтерія для України», «Комплексна конфігурація для України». Цей випуск напевно буде включено до квітневого диску ІТС, а поки що зареєстровані користувачі можуть отримати оновлену звітність у своїх 1С-франчайзи.

Крім того, компанія «1С Україна» зробила ще кілька цікавих оголошень.

Анонсовано два нові навчальні курси: «Основні механізми платформи «1С:Підприємство 8.1» (відбудеться в м. Києві 14 — 17 квітня 2009 року) і «Автоматизація бухгалтерського обліку державних організацій та установ» (відбудеться в м. Києві 21 — 24 квітня 2009 року).

Оголошено також про те, що продукт «ІН-АГРО:
Бухгалтерія сільськогосподарського підприємства для України» фірми «ІН-АГРО» отримав сертифікат «Сумісно! Система програм 1С:Підприємство».

Нарешті, компанія «1С» запрошує фахівців на інтернет-ресурс

nashe1c.ru («Наше «1С») — відкритий майданчик для обміну професійними напрацюваннями щодо «1С:Підприємства 8».

Джерело: www.1c.ua

 

Вийшов пакет оновлення «Бест-Звіт Плюс» 8.65.000

31 березня компанія «Бест-Звіт» випустила оновлення «Бест-Звіт Плюс» 8.65.000, куди увійшли:

— нова форма Розрахункової відомості про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття;

— Розрахункова відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та використання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

— Податковий розрахунок збору за забруднення навколишнього природного середовища та Перерахунок суми цього збору;

— нові форми статистичної звітності.

Крім того, доопрацьовано процедуру накладення ЕЦП на файли зі звітністю: з’явилася можливість змінювати послідовність його накладення.

Нагадаємо, що кількома днями раніше вийшов пакет оновлення 8.64.000, куди ввійшли нова форма Ф4 ФСС з ТВП і багато інших змін.

Джерело: www.bestzvit.com.ua

 

«Майкрософт» підсилить боротьбу з піратством в Україні

Компанія «Майкрософт Україна» оголосила про призначення на посаду керівника департаменту із захисту прав інтелектуальної власності Ніколи Мірчича (Nikola Mircic, Сербія). Головним завданням на своєму посту він вважає зниження рівня піратства в нашій країні до 60 % (сьогодні — близько 85 %). Основні зусилля щодо легалізації ПЗ буде, як і раніше, спрямовано на бізнес-сектор. Про це Н. Мірчич розповів на зустрічі з журналістами. Він зауважив, що стратегія по боротьбі з контрафактним ПЗ в Україні ґрунтуватиметься на інформуванні користувачів про технічні ризики використання неліцензійного софта. Другим пріоритетом його діяльності стане робота з держорганами. На сьогодні, за даними IDC, рівень використання піратського ПЗ компанії Microsoft у держорганах становить близько 52 %.

Ще однією важливою складовою боротьби з піратством, за словами Н. Мірчича, стане «робота в каналі». Дистриб’юторам Microsoft в Україні висуваються вимоги про 100 % продаж ліцензійного софта. Одним з методів контролю стане програма «Таємний покупець». За результатами роботи цієї програми у 2008 році було виявлено, що близько 46 % дистриб’юторів, які працюють з Microsoft, не повною мірою виконують цю вимогу.

У цілому ж метою Н. Мірчича стане зниження рівня піратства в Україні до 60 %. Він вважає, що цього можна досягти за період у 3 — 5 років.

У планах «Майкрософт Україна» — також укласти контракт з державою на закупівлю ПЗ Microsoft для вищих навчальних закладів країни. Аналогічна програма діє сьогодні для шкіл. Однак про конкретні кроки в цьому напрямі Н. Мірчич вирішив не розповідати.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливість зниження цін на продукцію Microsoft, Н. Мірчич заявив, що рівень піратства не залежить від ціни на продукт. Водночас він зауважив, що солідним партнерам компанія надає певні знижки, розмір яких він не може розголошувати.

Заснована в 1975 році, корпорація Microsoft є одним з лідерів у розробленні програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень. З 2003 року в Україні працює компанія «Майкрософт Україна», до завдань якої входять розвиток ринку програмного забезпечення, а також упровадження та локалізація нових технологій.

Джерело: biz.liga.net

 

«Лабораторія Касперського» рекомендує українським банкам

перевірити банкомати на наявність трояна

Щоб уникнути можливого зараження, експерти «Лабораторії Касперського» настійно рекомендують усім банкам провести перевірку експлуатованих мереж банкоматів за допомогою звичайної антивірусної програми, що детектує це шкідливе ПЗ.

Про це в інтерв’ю ITnews зазначив Олександр Гостєв, керівник центру глобальних досліджень та аналізу загроз «Лабораторії Касперського».

«Ідеться про Backdoor.Win32.Skimer.a. За функціоналом це троянська програма, здатна заражати банкомати американського виробника Diebold, однієї з найпопулярніших марок банкоматів, що використовуються в Росії», — повідомив Гостєв.

На його думку, автор трояна націлювався на банкомати в Росії та Україні. Зважаючи на певні особливості шкідливої програми — вона здатна «працювати» з доларами, рублями та гривнями, можна припустити, що мета автора шкідливої програми — банкомати в Росії та Україні», — зауважив експерт.

Джерело: ain.com.ua

 

Firefox 3.0 — найпопулярніший браузер в Європі

Згідно з даними статистики StatCounter, браузер Firefox 3.0 є найпопулярнішим у Європі.

Firefox 3.0 уперше зміг обійти Internet Explorer 7 на 0,5 % і здобути популярність серед 35,05 % користувачів. Головний виконавчий директор StatCounter Аодхен Куллен пояснює це тим, що після виходу Internet Explorer 8 частина користувачів перейшла на нову версію, тому питома вага версії 7 знизилася. Однак якщо підсумувати показники всіх версій Internet Explorer, то браузер Microsoft усе ж таки отримає пальму першості.

Але популярність Firefox 3.0 в Європі постійно зростає, і сьогодні його відставання від сукупного використання Internet Explorer становить менше 10 %.

Джерело: itc.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі