Теми статей
Обрати теми

Новини&Зв’язок

Редакція БК
Новини

img 1

 

НКРЗ поставила крапку у справі про боротьбу із «сірими» телефонам

Національна комісія з питань регулювання зв'язку України роз'яснила свою позицію щодо інформації про блокування телефонів, які було ввезено до країни незаконно. Згідно з остаточними даними усі мобільні телефони, які сьогодні працюють в операторських мережах та підключені до них не пізніше 1 вересня 2009 року, автоматично є законними. Оператори самостійно вносять їх IMEI до бази, що ведеться Українським центром радіочастот. Таким чином, власникам пристроїв, придбаних в іншій країні, немає потреби здійснювати додаткові дії для реєстрації свого апарата.

За заявою НКРЗ, подібні бази IMEI існують практично в усіх країнах Європи, а в майбутньому їх також планують запровадити Росія, Білорусь і Казахстан. Вони дозволяють вести облік IMEI-номерів телефонів, що мають законне походження, а також створювати «чорні списки». За допомогою останніх передбачається вести боротьбу з крадіжками мобільних телефонів, адже для кожного апарата IMEI-номер є унікальним і його блокування не дозволить зловмисникам підключити апарат до мереж операторів України.

Джерело: itc.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі