Теми статей
Обрати теми

Новини&Інтернет

Редакція БК
Новини

img 1

 

ЛігаБізнесІнформ вимірює зарплати за регіонами та галузями

«Ліга» запустила проект

Zarplata.liga.net, присвячений зарплатам українців. Сайт «Стрічка зарплат» пропонує найманим працівникам заповнити анонімну анкету, щоб додати до бази даних відомості про свою зарплату, досвід і умови роботи. Поки що анкет дуже мало і графіки нерепрезентативні, але з часом ресурс може стати цінним джерелом інформації як для роботодавців, так і для працівників, відповідаючи на запитання: «Скільки платити головбуху нової філії в Полтаві?», «Чи не замало я отримую, як для Java-програміста у Вінниці?»

На сайті також зібрано статті про працевлаштування і зарплати, публікуються новини про ринок праці.

Джерело: webstream.com.ua

 

У Києві СБУ затримала хакерів, які продавали 8,5 тис. вірусів

У Києві СБУ затримала реалізаторів електронних програм, призначених для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

Як стало відомо, двоє мешканців Київської області (20 і 23 років) продавали понад 8,5 тисяч різновидів «системних черв’яків», «троянських програм» та вірусів. Комплекти шкідливих електронних програм було систематизовано за темами, наприклад, для зламу паролів, розсилання повідомлень з чужого комп’ютера.

За висновками фахівців Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, за допомогою програм з вилучених дисків можна зруйнувати не лише паролі віртуальних гаманців користувачів мережі Інтернет, а навіть і складні системи захисту інформації — бази даних державних органів, бухгалтерські програми банків тощо.

Джерело: proit.com.ua

 

З’явився дитячий браузер

Компанія «Новое Поколение» розпочала тестову експлуатацію інтернет-браузера «Гогуль» (

www.gogul.tv) (російською мовою), призначеного для дітей та підлітків.

На думку створювачів, досі у світі проблема обмеження доступу дітей до ресурсів мережі Інтернет, що містить небажані для них матеріали, традиційно вирішувалася за допомогою різного роду програм-фільтрів, які мусять запобігати потраплянню на комп’ютер не призначеної для дітей інформації. Однак ці фільтри, працюючи за принципом «усе, що не заборонено, — дозволено», не мають можливостей «тонкого настроювання», а це може призвести до того, що деяка частина небажаних матеріалів усе-таки могла бути доступна дітям.

Іншим способом обмеження доступу дітей до Інтернету є вбудований у найпоширеніші комп’ютерні операційні системи так званий «механізм батьківського контролю», що дозволяє батькам вибирати, які місця в Інтернеті дитина може відвідувати, а які — ні. Такий спосіб не потребує постійної батьківської уваги, однак і тут не рідкісні помилкові спрацювання та заборона легітимних ресурсів.

За задумом авторів, новий браузер «Гогуль» являє собою принципово інший підхід до здійснення батьківського контролю, а саме: «усе, що не дозволено, — заборонено»: сервіс пропонує дітям від 5 до 10 років своєрідний «скорочений варіант» Інтернету, в межах якого на сьогодні доступні понад 7 тис. російськомовних сайтів, понад півмільйона фотографій та відео на найрізноманітніші теми: від культури та науки до коміксів і мережних ігор.

При цьому відбором ресурсів, фото- і відеоматеріалів, «допущених» у «Гогуль», займається спеціально створена група, яка складається з батьків, професійних дитячих психологів та педагогів з різних регіонів Росії.

Для доступу до сервісу використовується спеціально створений веб-оглядач, орієнтований на сприйняття маленького користувача. До початку навчального року матеріал буде відсортовано за віковими категоріями, оскільки те, що добре для 10-річної дитини, може не підходити для дитини 4 років.

Крім того, дитячий браузер «Гогуль» має широкі можливості щодо настроювання і дозволяє, зокрема, складати розклади доступу, тобто попередньо запрограмоване обмеження тривалості перебування дитини в Інтернеті за день. Також за бажання батьки можуть отримати докладний звіт про те, які сайти відвідували їх діти, і додати чи видалити сайти з переліку доступних до перегляду.

Доступ і використання сервісу безкоштовні. Розмір файлу установлення — 1,16 Мбайт.

Джерело: proit.com.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі