Теми статей
Обрати теми

Бухгалтерські інтернет-ресурси

Редакція БК
Стаття

Бухгалтерські інтернет-ресурси

 

З того часу, як у 2006 році вийшов перший номер «Б & К», сплило вже чимало часу, і за цей час в інтернет-оглядах ми дали нашим читачам безліч посилань на корисні бухгалтерські інтернет-ресурси. Але часто-густо в пошуках потрібного посилання незручно перегортати всі підшивки видання. Саме тому, ідучи назустріч побажанням читачів (особливо нових, які не мають підшивок «Б & К» за минулі роки), ми публікуємо цю добірку. Звичайно, у Глобальній мережі існує незліченна множина сайтів, у тому числі тих, які тією чи іншою мірою стосуються роботи бухгалтера. Органи державної влади, професійні організації, бухгалтерські видання, бухгалтерські програми, компанії, що пропонують послуги у сфері цифрового підпису та здавання електронної звітності, сайти працевлаштування. Усіх і не перелічиш, тому ми відібрали, на наш погляд, найкорисніші.

Сергій КАМЕНСЬКИЙ, консультант «Б & К», м. Харків

 

Органи державної влади

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

http://portal.rada.gov.ua

Портал найвищого органу законодавчої влади корисний бухгалтеру насамперед своєю значною за обсягом базою нормативно-правових документів, яких на момент написання статті налічується майже 150 тисяч. Закони України, укази Президента, постанови КМУ та Нацбанку, а також нормативні документи міністерств та відомств (у тому числі ДПАУ) — усе це можна знайти в базі Верховної Ради в розділі «Законодавство України» (рис. 1). Крім того, в окремому розділі «Законопроекти» можна попередньо ознайомитися з текстами законопроектів та відстежити всі стадії їх розгляду в сесійній залі.

img 1

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

www.kmu.gov.ua 

Постанови уряду, що регулюють ті чи інші аспекти державної економіки, дуже часто безпосередньо стосуються роботи бухгалтера, тому дізнаватися про них вчасно дуже важливо. Допоможе в цьому «Урядовий портал», у розділі «Нормативно-правова база» якого ви знайдете як найостанніші постанови та розпорядження КМУ, так і будь-які з раніше виданих (рис. 2).

img 2

Крім того, портал містить довідкову інформацію щодо центральних органів виконавчої влади, а також обласних та міських державних адміністрацій.

 

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

www.bank.gov.ua 

hhttp://nbuportal.bank.gov.ua

Офіційний курс гривні до іноземних валют, курси банківських металів, середньозважені курси на готівковому та безготівковому валютному ринку, облікова ставка НБУ — уся ця інформація є на офіційному сайті Національного банку України (рис. 3).

img 3

Крім того, тут завжди презентовано найсвіжішу інформацію з банківської та фінансової сфери, інформацію про банки з тимчасовою адміністрацією, статистичні публікації та аналітичні огляди.

Портал, розташований за другою з наведених вище адрес (http://nbuportal.bank.gov.ua), містить переважно ту саму інформацію, що й перший, однак, на наш погляд, зручніший у роботі. А ще через нього можна отримати доступ до довідника щодо банківських установ України (http://nbuportal.bank.gov.ua/control/bankdict/banks). Тут за назвою банку чи його відділення можна знайти МФО, ЄДРПОУ, адресу та іншу інформацію. Дуже корисний сервіс, якщо ваш контрагент надав неповні платіжні реквізити.

 

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

www.minfin.gov.ua

Як відомо, головним державним органом у сфері методології бухгалтерського обліку є Міністерство фінансів України. Тому інтерес до його сайта цілком зрозумілий.

Найкорисніший для бухгалтера розділ — «Бухгалтерський облік» (рис. 4). Тут ви знайдете основоположні документи з питань організації бухгалтерського обліку, інформацію про Методологічну раду з бухгалтерського обліку при Мінфіні, а також усі документи, що регулюють бухоблік підприємницької діяльності та державного сектора економіки.

img 4

До речі, тут можна знайти Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) українською мовою. Вони знаходяться в розділі «Бухгалтерський облік — Бухгалтерський облік підприємницької діяльності — Міжнародні стандарти фінансової звітності».

Нагадаємо також, що Мінфін є органом ліцензування щодо таких видів діяльності, як лотерейна діяльність, операції з дорогоцінними металами та камінням, виробництво цінних паперів і документів суворого обліку. Суб’єкти господарської діяльності, які здійснюють перелічені види діяльності, знайдуть потрібну інформацію в розділі «Ліцензування: порядок, документи».

 

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

www.sta.gov.ua 

Надзвичайно корисним для бухгалтера інтернет-ресурсом є сайт Державної податкової адміністрації України (рис. 5).

img 5

Крім загальної інформації про структуру і діяльність органів державної податкової служби, тут ви знайдете такі корисні сервіси та розділи, як:

— бази даних платників ПДВ, де ви можете перевірити свого контрагента (чи не анулювано його ПДВ-реєстрацію, чи не є він з точки зору податківців «податковою ямою» тощо);

— бази нормативно-правових актів у сфері оподаткування та податкових роз’яснень;

— консультаційний центр.

Платникам, які опановують подання податкової звітності в електронному вигляді, допоможе розділ «Платникам податків про електронну звітність». Тут зібрано всі нормативні документи в цій сфері, опис форматів електронної звітності. Можна скачати найсвіжішу версію програми «Податкова звітність» (також відому як OPZ), що вміє формувати електронну податкову звітність у затвердженому форматі XML, а також інструкцію щодо користування цією програмою.

Щоб накласти на сформовану звітність свій електронний цифровий підпис і відправити її до Центру обробки електронної звітності ДПАУ, теж потрібна спеціальна програма. Зокрема, ці функції може виконувати демо-версія програми «БЕСТ-ЗВІТ», яку також можна скачати на сайті ДПАУ. А в сусідньому підрозділі сайта ви можете дізнатися, які центри сертифікації ключів пройшли акредитацію в головному податковому відомстві, адже тільки їх ключами можна підписувати електронну звітність. До речі, повний список усіх центрів акредитації ключів наведено на сайті центрального засвідчувального органу (www.czo.gov.ua), про який ще йтиметься нижче.

 

ДЕРЖКОМСТАТ

www.ukrstat.gov.ua 

Своєчасно довідатися про індекси споживчих цін (інфляцію) та іншу найсвіжішу статистичну інформацію завжди можна на сайті Державного комітету статистики України (рис. 6). Слід зауважити, що не кожен інтернет-браузер дозволяє безпосередньо потрапити до розділу «Статистична інформація» сайта Держкомстату. Браузеру Internet Explorer цей сайт без проблем відкриває свій вміст, а от із Mozilla Firefox не дуже дружить — відмовляється відкривати відповідний розділ за посиланням угорі сторінки. У такому разі рекомендуємо скористатися картою сайта, через яку завжди можна потрапити в будь-яке місце на сайті.

img 6

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

www.pfu.gov.ua

Пенсійний фонд — один з тих органів, з якими бухгалтеру доводиться спілкуватися найбільше. Щомісячна звітність страхувальника, щорічна звітність щодо персоніфікації — найпоширеніші види звітності. Роз’яснення Пенсійного фонду з тих чи інших питань нарахування і сплати внесків викликають незмінний інтерес у всіх бухгалтерів. Тому не дивно, що сайт Фонду (рис. 7) досить часто відвідують бухгалтери, котрі до того ж, як і всі інші громадяни, є застрахованими особами в системі загальнообов’язкового державного пенсійного забезпечення.

img 7

Особливу увагу на цьому сайті зверніть на розділи «Програмне забезпечення» та «Форми звітності». У першому з них ви можете скачати дистрибутиви АРМ-Р «Автоматизоване робоче місце роботодавця» та АРМ-ЗС «Автоматизоване робоче місце «Звіт страхувальника». Остання програма — це фактично «перелицьована» на замовлення Пенсійного фонду програма «БЕСТ-ЗВІТ», що вміє формувати пенсійну звітність в електронному вигляді та накладати на неї ЕЦП.

Якщо ж ви поки що вважаєте за краще здавати звітність у традиційний спосіб — на папері, то в розділі «Форми звітності» ви зможете скачати звітні форми у вигляді файлів формату MS Word. Заповнивши їх на комп’ютері, ви можете роздрукувати їх і здати до Фонду.

 

Професійні організації та об’єднання

 

АУДИТОРСЬКА ПАЛАТА УКРАЇНИ

www.apu.com.ua 

Професійні аудитори, а також ті, хто хоче ними стати, напевно не залишать поза увагою інтернет-сайт Аудиторської палати України (рис. 8).

img 8

Тут можна знайти добірку нормативних документів, що регулюють аудиторську діяльність в Україні, рішення та витяги з протоколів АПУ.

Фахівці, які бажають отримати сертифікат аудитора, знайдуть у розділі «Сертифікація» Положення про сертифікацію, програму підготовки до здавання іспиту і приклади екзаменаційних тестів.

Клієнтів, які потребують аудиторських послуг, може зацікавити реєстр аудиторських фірм та аудиторів.

 

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ БУХГАЛТЕРІВ ТА АУДИТОРІВ УКРАЇНИ

www.ufpaa.org

Найперша і наймасовіша професійна організація, що об’єднала бухгалтерів та аудиторів в Україні, — ФПБАУ. Це громадська саморегулівна некомерційна організація, створена з метою відстоювання інтересів представників бухгалтерської та аудиторської професій. Серед пріоритетів ФПБАУ — підвищення рівня професіоналізму фахівців, поліпшення їх іміджу в суспільстві та підвищення якості послуг, що надаються ними.

Фахівці, які цікавляться членством у ФПБАУ, можуть отримати на сайті (рис. 9) усю необхідну інформацію як про власне організацію, так і про членство в ній, у розділі «Про ФПБАУ», що включає такі підрозділи, як «Історія ФПБАУ», «Структура ФПБАУ», «Статут ФПБАУ», «Членство» і «Контакти».

img 9

Сайт повною мірою відображає основні напрями діяльності цієї організації, адже тут розташовано розділи «Навчання та сертифікація», дещо нижче — «Школа професійного бухгалтера». Що стосується сертифікації, то ФПБАУ як розвиває власну програму сертифікації, так і бере участь у міжнародній програмі сертифікації CAP/CIPA. Остання має в Україні свій власний інтернет-ресурс, про який ми розповімо нижче.

 

Бухгалтерська професійна сертифікація

 

СЕРТИФІКАЦІЯ CAP/CIPA

http://cipa.org.ua/

Програма CAP/СІРА — це російськомовна програма міжнародної сертифікації професійних бухгалтерів. Назва програми — скорочення англомовної назви сертифіката Сipa (Certified International Professional Accountant — Сертифікований міжнародний професійний бухгалтер). Володарі сертифікатів CAP/CIPA набувають права додавати назву сертифіката до свого підпису, що відповідає міжнародній практиці. Кандидатам, які успішно склали необхідні іспити і виконали додаткові кваліфікаційні вимоги, присвоюються кваліфікаційні рівні САР та CIPA з видачею відповідних сертифікатів:

— САР (Certified Accounting Practitioner — Сертифікований бухгалтер-практик, вимовляється «кеп»). Вважається, що САР здатний вести бухгалтерський облік на підприємстві та складати всі основні звіти, включаючи податкові декларації;

— СІРА (Certified International Professional Accountant — Сертифікований міжнародний професійний бухгалтер, вимовляється «сіпа»). СІРА здатний застосовувати професійну думку до питань фінансового управління та брати участь у прийнятті управлінських рішень.

Докладніше про програму сертифікації можна дізнатися на сайті http://cipa.org.ua/ (рис. 10).

img 10

 

СЕРТИФІКАЦІЯ ACCA (DIPIFR)

www.atc-international.com 

www.atc-global.com/indexr.html 

Ще одна російськомовна програма сертифікації виникла у зв’язку з поетапним переходом на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку/фінансової звітності. Очевидно, у зв’язку з цим зростає потреба у фахівцях, які володіють як теоретичними знаннями у сфері МСФЗ, так і практичними навичками застосування стандартів на практиці.

У відповідь на зростання потреби в такого роду підготовці всесвітньо відома британська Асоціація Присяжних Сертифікованих Бухгалтерів (Ей Сі Сі Ей) презентувала міжнародну кваліфікацію російською мовою — Диплом з Міжнародної Фінансової Звітності (ДипИФР (Рус)).

Дізнатися подробиці щодо програми сертифікації ACCA (DipIFR), ознайомитися з програмою навчання та розв’язати приклади екзаменаційних завдань можна на сайті екзаменаційної мережі ATC-International (рис. 11).

img 11

Додамо, що попит на сертифікованих бухгалтерів постійно зростає, про що свідчать оголошення про вакансії на інтернет-ресурсах, присвячених працевлаштуванню (див., наприклад, розділ «Біржа праці» на сайті http://cipa.org.ua/ ).

 

Бухгалтерські видання ВБ «Фактор»

 

www.nibu.factor.ua

http://buhgalter.factor.ua/ 

www.bk.factor.ua

Видавничий будинок «Фактор» займає чільні позиції на ринку професійної літератури, випускаючи 9 періодичних бухгалтерських видань, а також десятки найменувань книг, присвячених бухгалтерії, податкам, правовому регулюванню підприємницької діяльності. Сайт Видавничо-консалтингової корпорації «Фактор», до складу якої входить Видавничий будинок, —

www.factor.ua. Але зараз ітиметься не про нього, а про сайти окремих видань, які можуть вам стати у добрій пригоді.

Найперша у низці видань «Фактора» — газета «Податки та бухгалтерський облік» — має і найбільш функціональний та інформативний за своїм наповненням інтернет-сайт (рис. 12).

img 12

Незалежно від того, чи передплачуєте ви газету «Податки та бухгалтерський облік», сайт

www.nibu.factor.ua буде дуже корисний своїми безкоштовними сервісами.

Новини законодавства і держрегулювання з’являються в розділі «Новини» та на головній сторінці із завидною оперативністю, причому ви можете безкоштовно замовити розсилання новин за допомогою електронної пошти.

Розділ «Золотий фонд» містить повні тексти обраних статей газети «Податки та бухгалтерський облік».

У розділі «Довідкова інформація» міститься дійсно необхідна кожному бухгалтеру інформація: календар бухгалтера, основні нормативні документи, ставки податків та внесків, розміри мінзарплати і прожиткового мінімуму, бланки звітів у форматі PDF та багато що інше.

А ще можна поспілкуватися з колегами, поставити запитання та обговорити складну професійну ситуацію, зареєструватися на форумі газети.

Загалом і в цілому сайт газети «Податки та бухгалтерський облік» — це дуже корисний інтернет-ресурс для будь-якого бухгалтера.

Зверніть також увагу на сайт журналу «Бухгалтер» —

http://buhgalter.factor.ua/ (рис. 13). Цей журнал відзначається глибиною аналізу нормативних документів і практичних ситуацій, а також іскрометним гумором авторів. Обрані статті розміщуються на сайті для вільного доступу і можуть бути вам дуже корисні. А якщо ви передплатник журналу, ви тим більше можете отримати доступ до повної інтернет-версії журналу.

img 13

І нарешті, неможливо не згадати про наш сайт «Б & К» (

www.bk.factor.ua), добре знайомий нашим читачам. Поки що це більшою мірою візитка видання. А втім, тут є каталог публікацій газети, згрупований за рубриками, а також форум, на якому можна поспілкуватися і поставити колегам та авторам запитання щодо автоматизації обліку.

 

Комп’ютерна бухгалтерія: програми, електронна звітність, ЕЦП, бланки звітності

У цьому підрозділі зібрано найкорисніші, на наш погляд, сайти, присвячені автоматизації обліку на підприємствах.

 

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАСВІДЧУВАЛЬНИЙ ОРГАН, ЦЕНТРИ СЕРТИФІКАЦІЇ КЛЮЧІВ ЕЦП

www.czo.gov.ua

www.ukrcc.com, www.ivk.org.uawww.masterkey.com.ua, www.uss.gov.ua

Незважаючи на те що ЦЗО є державним органом, ми помістили його саме до цього підрозділу (а не до найпершого, присвяченого держорганам) з однієї серйозної причини — він безпосередньо стосується такого необхідного елемента електронного документообігу, як електронний цифровий підпис (ЕЦП).

На сайті ЦЗО

www.czo.gov.ua (рис. 14) будь-який зацікавлений користувач може перевірити акредитацію того чи іншого центру сертифікації ключів ЕЦП, причому не лише факт акредитації, а і строки, коли вона є дійсною*.

* Наприклад, саме тут допитливий користувач може дізнатися, що Центр сертифікації ключів Державної служби зайнятості, який дуже нав’язливо пропонує свої послуги страхувальникам, за даними на початок серпня 2009 року, було акредитовано тільки до 15.10.2009 р

img 14

Також тут можна завантажити сертифікат ЕЦП будь-якого центру сертифікації ключів або його клієнта. Ця інформація може знадобитися для перевірки достовірності ЕЦП, яким підписано будь-який отриманий вами електронний документ.

Зауважимо, що не всі існуючі центри сертифікації ключів видають електронні ключі та захищені сертифікати до них, якими можна підписувати податкову звітність. Тільки 4 центри сертифікації ключів акредитовані у ДПАУ, відповідно до них і потрібно звертатися за придбанням ключів, якщо вони потрібні вам для підписання електронної податкової звітності. Утім, сфера застосування їх ключів набагато ширша: не лише податкова, а й пенсійна, і статистична звітність, договори між підприємствами в системі електронного документообігу тощо.

Ось ці центри сертифікації ключів та адреси їх веб-сайтів:

— ТОВ «Український Сертифікаційний центр» —

www.ukrcc.com;

— ЗАТ «ІВК» —

www.ivk.org.ua ;

— ТОВ «Арт-Мастер» —

www.masterkey.com.ua;

— ДП «Українські спеціальні системи» —

www.uss.gov.ua.

 

ПРОГРАМА «ПОДАТКОВА ЗВІТНІСТЬ» (OPZ)

www.opz.org.ua

Цю безкоштовну програму, призначену для формування податкової звітності в електронному форматі XML, вільно поширюють податкові органи. Її також можна скачати на сайті ДПАУ або на неофіційному сайті підтримки користувачів, про який ідеться (рис. 15). Тут же можна завантажувати регулярні оновлення.

img 15

На сайті ви також знайдете досить повну добірку довідково-консультативних матеріалів як про електронну звітність узагалі, так і про роботу з OPZ. А ще на цьому сайті працює форум користувачів програми OPZ, на якому ви можете поставити запитання не лише колегам, а й розробникам програми.

 

ПРОГРАМА «БЕСТ-ЗВІТ»

www.bestzvit.com.ua

Програма «Бест-Звіт» — мабуть, найвідоміший програмний продукт для формування, підписання та відправлення електронної звітності. Звичайно, він поширюється на комерційній основі, і платна його версія вміє формувати найширший спектр звітності — від загальнопоширеної податкової та бухгалтерської до специфічної галузевої та відомчої. Але й безкоштовна демо-версія програми, яку ви можете скачати на сайті розробника (рис. 16), є досить функціональною.

img 16

Сформувавши податкову звітність в електронному форматі XML, ви можете відкрити її в демо-версії «БЕСТ-ЗВІТ», підписати своїми електронними ключами (вище розповідалося, де їх отримати) і відправити на адресу Центру обробки електронної звітності ДПАУ, а потім прийняти і зберегти електронні квитанції про прийняття звітності. А ще демо-версія «БЕСТ-ЗВІТ» сама вміє формувати звітність до Пенсійного фонду (що не дивно, адже вона й поширювана Пенсійним фондом програма АРМ-ЗС — та сама програма).

 

«ЄДИНЕ ВІКНО» ДЛЯ ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ЗВІТНОСТІ

www.eis.net.ua 

«Ефективні інформаційні системи» — спецоператор електронної звітності, послуги якого останнім часом активно просуває ДПАУ. Коштують ці послуги недешево, однак слід віддати належне: спецоператор готовий узяти на себе всі турботи щодо відправлення електронної звітності адресатам. А це не тільки податкові органи, а й Пенсійний фонд, органи держстатистики, фонди соцстраху з тимчасової втрати працездатності, від нещасного випадку і безробіття, Фонд соцзахисту інвалідів. До вартості послуг входить надання ключів ЕЦП від одного з акредитованих центрів сертифікації ключів.

Користувачу залишається тільки складати звітність в електронному форматі XML (а це сьогодні вміють найпоширеніші бухгалтерські програми), усе інше спецоператор бере на себе. Подробиці ви можете дізнатися на його сайті (рис. 17).

img 17

 

ПРОГРАМНІ ПРОДУКТИ «1С»

www.1c.ua 

Бухгалтерські програми компанії «1С» не потребують реклами, оскільки, подібно до операційних систем родини Microsoft Windows, стали практично стандартом де-факто на великій кількості вітчизняних підприємств.

Дізнатися про нові релізи конфігурацій «1С», вихід чергового диска інформаційно-технологічного супроводу (ІТС), знайти партнера «1С» у своєму місті — усе це можна зробити на сайті компанії «1С:Україна» (рис. 18).

img 18

До речі,

www.1c.ua — зовсім не єдиний інтернет-ресурс, присвячений бухгалтерським продуктам компанії «1С». Підтримка ліцензійних користувачів системи здійснюється на сайті http://users.v8.1c.ru/. А ще існує російський ресурс www.buh.ru , на якому й українські користувачі «1С» знайдуть чимало цікавого для себе.

 

БЕЗКОШТОВНА БУХГАЛТЕРСЬКА ПРОГРАМА «ДЕБЕТ-ПЛЮС»

www.debet.kiev.ua

Так званий «безкоштовний софтвер» знаходить усе більше прихильників серед вітчизняних користувачів ПК. І це не дивно, адже, з одного боку, комерційне ПЗ коштує досить дорого, а з іншого — використання його піратських версій на підприємствах є досить ризикованим через почастішання перевірок на предмет дотримання прав інтелектуальної власності. Що ж до заперечень скептиків «безкоштовний сир буває тільки у пастці», то стосовно програмного забезпечення вони не завжди справедливі. Випускаючи на ринок безкоштовний програмний продукт, та до того ж ще й масовий, який стане у пригоді дуже багатьом користувачам, розробник забезпечує собі дуже хорошу рекламу та зможе заробити на розробленні більш вузькоспеціалізованих програм під конкретного замовника.

Усе викладене вище стосується й бухгалтерських програм. «Не 1С-ом єдиним...» — полюбляють повторювати деякі фахівці у сфері автоматизації обліку. Програмам «1С» та іншим комерційним продуктам є безкоштовна альтернатива — програма «Дебет-Плюс». Скачати її можна на сайті розробника в розділі «Скачати» (рис. 19).

img 19

Програма являє собою своєрідний бухгалтерський конструктор, за допомогою якого кваліфікований користувач власними силами може створити свою облікову систему. І при перевірці йому ніхто не дорікатиме у використанні піратського «1С».

Звичайно, можна скористатися й послугами розробника з настроювання програми під потреби конкретного підприємства з подальшою технічною підтримкою, але ці послуги вже платні. Тому можливості використання програми «Дебет-Плюс» на безкоштовній основі визначаються виключно кваліфікацією користувача.

 

БЛАНКИ В ІНТЕРНЕТІ

www.blank.com.ua

Ми вже звертали вашу увагу, що бланки фінансової та податкової звітності у форматі PDF ви можете знайти на сайті газети «Податки та бухгалтерський облік» за адресою

www.nibu.factor.ua у розділі «Довідкова інформація». Звідти їх можна скачати і роздрукувати для подальшого заповнення — це точна копія друкарських бланків.

Якщо ж ви вважаєте за краще заповнювати бланки безпосередньо на комп’ютері, то знайдете багато звітних форм на сайті

www.blank.com.ua (рис. 20).

img 20

Бланки податкових декларацій у форматах MS Word та Excel зібрано в розділі «Декларації». Форми фінансової, статистичної та пенсійної звітності ви знайдете в розділі «Статистика, ПФ». Невеликі програмки для виконання окремих функцій (заповнення платіжок, довіреностей, розрахунку єдиного податку тощо) ви зможете скачати в розділі «Бухгалтерські програми». У розділі «Різне» можна знайти переважно форми первинної документації, а в розділі «Посилання» міститься невелика добірка корисних посилань для бухгалтера.

 

Працевлаштування для бухгалтерів

 

www.rabota.ua

Одним з найпопулярніших пошукових запитів на сервері Google традиційно є запит із ключовим словом «робота». Радимо звернути увагу на сайт

www.rabota.ua — найбільший портал України щодо працевлаштування, лідер вітчизняного інтернет-рекрутингу (рис. 21).

img 21

Щодня портал відвідують понад 30000 осіб з усіх регіонів України. Якщо ви є професіоналом у своїй справі та втомилися миритися з несправедливим ставленням до вашої роботи з боку роботодавця, то вам не зашкодить заповнити форму «Резюме» або скористатися зручним сервісом «Знайти роботу» на цьому порталі. Також ви завжди зможете підказати вашому директору, як знайти гідних працівників до своєї бухгалтерії. У розділі «Будь у курсі» зібрано рекомендації претендентам і роботодавцям, цікаві факти і стрічку новин. Сайт безумовно гідний зайняти місце в розділі «Обране» вашого інтернет-браузера.

 

На цьому, мабуть, можна завершити огляд бухгалтерських інтернет-ресурсів. Звичайно, він не претендує на повноту, оскільки простори Інтернету безмежні. І ми впевнені: почавши опановувати їх, ви знайдете ще чимало корисних для себе інформаційних ресурсів. Успіхів у роботі!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі