Теми статей
Обрати теми

Не нараховується амортизація за ОЗ

Редакція БК
Відповідь на запитання
Не нараховується амортизація за ОЗ

 

Підкажіть, чому при проведенні документа «Закриття місяця» програма пише повідомлення, що для об’єкта основних засобів не задано спосіб відображення витрат з амортизації, і як це можна виправити? Я працюю в «1С:Бухгалтерії для України 8».

Відповідає Ганна САРАЄВА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Спосіб відображення витрат з амортизації для об’єкта основних засобів вказується при його введенні в експлуатацію в документі «

Ввод в эксплуатацию ОС» (меню «ОС и НМА → Поступление ОС»). Тому, найімовірніше, у вас не заповнене в цьому документі поле «Способы отражения расходов по амортизации» на закладці «Общие сведения» (рис. 1). Заповнюється воно з однойменного довідника.

img 1

Довідник «

Способы отражения расходов по амортизации (погашению стоимости)» містить задані користувачами способи віднесення витрат з амортизації основних засобів та нематеріальних активів на витрати підприємства за бухгалтерським обліком.

У довіднику зазначаються рахунки, між якими відбуватиметься розподіл амортизації, а також аналітика за ними (рис. 2). Для кожного рахунка витрат можна вказати коефіцієнт розподілу. Якщо ж в табличній частині зазначено тільки один рядок, коефіцієнт дорівнюватиме одиниці.

img 2

Отже, створіть у довіднику «Способы отражения расходов по амортизации (погашению стоимости)» спосіб розподілу, вкажіть його в документі «Ввод в эксплуатацию ОС» та збережіть зміни. Після цього можна сміливо нараховувати амортизацію документом «Закрытие месяца».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі