Теми статей
Обрати теми

Сільгосп-ПДВ та спеціальні декларації

Редакція БК
Стаття

Сільгосп-ПДВ та спеціальні декларації

 

(Продовження. Початок див. у попередньому номері)

Любов ІВАНОВА, консультант «Б & К»

 

У цьому номері ми розглянемо ситуацію купівлі товарів у постачальників, суми ПДВ за прибутковими документами яких оформляються у спеціальних деклараціях. Принцип відображення такої операції аналогічний процедурі реалізації. У документі «

Поступление товаров и услуг» змінюємо настройки для цін та валют. У колонці «%НДС» проставляємо «Не НДС» і вручну зазначаємо суму ПДВ (рис. 1).

img 1

На підставі документа надходження реєструємо вхідний податковий документ. Рядки вхідної податкової накладної сформуються автоматично (рис. 2).

img 2

У податковій накладній переходимо на закладку «Бухгалтерский учет» і в реквізиті «Субконто 1» вибираємо з довідника «Статьи налоговых деклараций» значення «Общ. 20» (рис. 3). Ця стаття сьогодні не використовується в декларації з ПДВ, ми створили її самостійно для того, щоб у ній збирати суми ПДВ, які повинні будуть потрапити до спеціальної декларації з ПДВ.

img 3

Проведення податкової накладної вхідної закриває субрахунок 6442 (рис. 4).

img 4

Сформувавши звіт «Оборотно-сальдова відомість по субрахунку 6442», ми побачимо закриття по контрагенту рахунка непідтвердженого ПДВ (рис. 5).

img 5

А «Оборотно-сальдовая ведомость по счету 6412» (рис. 6) у розрізі введеної нами аналітики (статей галузевих декларацій) демонструє зібрані на нестандартних статтях суми, які згодом можна за допомогою операцій віднести на відповідні рахунки обліку та внести до галузевих декларацій.

img 6

Ми показали можливості модифікації алгоритмів роботи конфігурації. Щоправда, розробка таких процедур вимагає всебічного аналізу реакції системи на «ручні» втручання користувача, а це дуже кропітка робота, що потребує знання всіх нюансів конфігурації.

 

На завершення зауважу: хоча галузеві конфігурації можуть бути дорожчими, але в них відображення господарських операцій та формування регламентованої звітності здійснюватимуться автоматично та з урахуванням особливості діяльності організації, що дасть стовідсоткову гарантію правильності роботи всіх гілок програми.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі