Теми статей
Обрати теми

Автонумерація в Excel

Редакція БК
Відповідь на запитання

Автонумерація в Excel

 

«Шановна редакціє! Підкажіть, як можна в Excel зробити автоматичну нумерацію значень у колонці, якщо вони розташовані довільно? Тобто між ними є пусті рядки і кількість цих рядків заздалегідь мені невідома. Спасибі...»

С. Івлева, м. Харків

 

Відповідає Микола КАРПЕНКО, канд. техн. наук, доцент кафедри прикладної математики та інформаційних технологій Харківської національної академії міського господарства

 

Зробити автоматичну нумерацію списків в Excel можна. На жаль, ви не надіслали свій файл до редакції, тому дані для прикладу я підготую сам. Сподіваюся, у них ви знайдете відповідь на поставлене запитання. На рис. 1 наведено фрагмент таблиці Excel про обсяги виручки за відділами торговельного центру. Мені потрібно зробити автоматичну нумерацію значень у колонці «

№». Алгоритм нумерації буде таким. Для прикладу беремо комірку «A2». Формула в цій комірці повинна проаналізувати вміст у «B2». Якщо там є інформація, тобто комірка не пуста, потрібно порахувати кількість значень у колонці «A» від її початку до поточної комірки (зараз це «A2») і додати «1». Це і буде номер відповідного елемента. Інакше формула повинна повернути пустий рядок. Як бачите, усе просто. Залишається написати це в термінах Excel. Стаємо на комірку «A2». Пишемо формулу: «=ЕСЛИ(ЕПУСТО(B2);"";СЧЁТ($A$1:A1)+1)».

img 1

Важливо! Зверніть увагу на абсолютну адресу в першому аргументі функції «Счет()»!

Копіюємо формулу вниз на всю висоту таблиці. Усе, завдання вирішене. Тепер у міру заповнення комірок у колонці «Подразделение» у стовпці «№» з’являтиметься нумерація відділів. Успішної роботи!

 

Чекаю на ваші запитання та зауваження на

bk@id.factor.ua або на nictomkar@rambler.ru.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі